Richard Yu, a Huawei vezérigazgatója az elmúlt hetekben többször is feltűnt nyilvánosan kezében egy harmonikaszerűen nyitható készülékkel. Ez a telefon állítólag 10”-es táblagéppé hajtogatható ki és a Mate Xs 2 utódja lehet. Az ár kapcsán a kínai sajtó 20 000 jüan (mai árfolyamon 991 ezer forint) körüli összeget spekulál, amivel a legdrágább hajlítható telefon lehet a Huawei modellje. A termék létezéséről a fotók mellett Richard Yu egy szűkszavú válasza is bizonyítást ad, az igazgatót egy HarmonyOS-t használó kínai autó bemutatóján kérdezték a termék megjelenéséről, amire annyit válaszolt: “következő hónapban”.

Hirdetés

Richard Yu kezében a duplán nyitható új Huawei mobil összecsukott állapotbanRichard Yu kezében a duplán nyitható új Huawei mobil összecsukott állapotban Richard Yu kezében a duplán nyitható új Huawei mobil összecsukott állapotban [+]

A Huawei szeptemberre nagyszabású premiert tervezhet, Kínából származó információk szerint szeptember 24-én jön a vérnyomásmérésre is képes Watch D második generációja. A várhatóan Watch D2 nevű óra modellszáma feltűnt két egészségügyi eszközöket vizsgáló és engedélyező kínai hatóság adatbázisában is. A Watch D2-ről sokat nem tudni egyelőre azon túl, hogy megmarad az önmagát felfújó apró légzsákokkal szerelt szíj, mely rászorítja az órát a vérnyomásméréshez a viselő csuklójára, ahogy az első ilyen modellnél is tette. Maradnak az okos- és fitneszfunkciók is az órában, tehát használható lesz egyszerű okosóraként is. Egyelőre a Watch D2 kínai áráról sincsenek infók, az első generáció viszont elérhető volt Európában is 400 euróért, így benne van a pakliban, hogy a második modell is eljut a hazai piacon kívülre is.

Első generációs Huawei Watch D a kezemen a 2022-es IFA kiállításon
Első generációs Huawei Watch D a kezemen a 2022-es IFA kiállításon [+]

Új tagok érkezhetnek a Huawei Mate-szériába is, a Mate 70 két változatát (feltehetően a Pro és az RS Ultimate modelleket) le is fotózták csomagolásukban. A Mate 70-es telefonok hatalmas kamerakörrel hátukon érkezhetnek, bennük három szenzorral. A dizájn hasonló az elmúlt években a Huawei által használthoz, és ugyanígy a kínai árazás is: 10 999 jüan (545 ezer forint) lehet a csúcsmodell és 5999 jüan (297 ezer forint) a legegyszerűbb változat.

Az első kép a Huawei Mate 70-es telefonokról
Az első kép a Huawei Mate 70-es telefonokról (forrás: TechBoilers) [+]

Minimum 256 GB tárhely kerül minden modellbe, és állítólag a Kirin 9100 processzort használja majd a teljes Mate 70-es sorozat. A Huawei új lapkájáról egyelőre annyit tudni, hogy az SMIC N+2/3-as nodeján készül, ami 5 nanométeres csíkszélességnek megfelelő technológiát használ. A lapka teljesítményét illetően a kínai források azt írják, hogy két generációs lemaradásban van az aktuális vezető Snapdragon chiphez képest.

A Mate telefonok jellemzően ősszel debütáltak a múltban, így reális feltételezés a szeptemberi kínai start a Mate 70-es széria kapcsán is. Korábban viszont voltak arra utaló információk Kínából, hogy a Mate 70-ek novemberig nem kerülnek piacra.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.