Hirdetés

A Snapdragon 7-es számozású chipszériája beszédes is lehetne: közvetlenül a bivalyerős Snapdragon 8 alatt közel csúcssebességet hozhatna a középkategóriába. Ám meglehetősen vegyes képet mutattak az eddigi variációk: a Snapdragon 7 Gen 1 és a Snapdragon 7s Gen 2 kifejezetten vérszegény lett, a Snapdragon 7+ Gen 2 ellenben abszolút erős. A Snapdragon 7 Gen 3 valahol a két véglet közé érkezett, a Snapdragon 7+ Gen 3 eredményeit pedig még várjuk, de ígéretesek a számadatok.


(forrás: Qualcomm) [+]

A mai jövevény az s utótagú, csökkentett kalóriaszámú sorozatot folytatja, viszont kulcsfontosságú száraz adat (amit azért majd élesben lesz érdemes kipróbálni), hogy a nyolcmagos CPU 20%-ot erősödött, az Adreno GPU pedig 40%-ot. 30%-kal jobb az AI metrika szerinti teljesítmény és 12%-kal jobb a hatékonyság. A továbbra is 4 nm-es csíkszélességen gyártott Snapdragon 7s Gen 3 egy 2,5 és három 2,4 GHz-es Kryo Prime processzormagot társít négy 1,8 GHz-es takarékosabb Kyro Efficiency egységgel, akár 16 GB LPDDR5 RAM, UFS 3.1 generációs tároló és 200 megapixeles kamera támogatásával.


[+]

Adott a 4K HDR videórögzítés, kijelzőoldalról pedig 144 Hz-es FHD+ panelek meghajtása. Az Adreno HDR Fast Blend fürgén renderel komplex jeleneteket és megvan a Vulkan 1.3 API támogatás, akárcsak a 10 bites HDR játék. Megvan a többcsatornás GNSS modul (GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSS, NavIC), az USB 3.1, a Bluetooth 5.4 és a WiFi 6E support és persze a mmWave és Sub-6 GHz-es sávokat támogató Snapdragon 5G Modem-RF rendszer akár 2,9 Gbps letöltési sebességgel és dual SIM, dual active 5G működéssel. A Realme, a Sharp és a Xiaomi már be is jelentkezett a Snapdragon 7s Gen 3 használatára, és a tippek szerint az utóbbié lehet az első telefon ilyen lapkával, szeptemberben.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.