Hirdetés

A japán illetőségű Nextorage egy olyan M.2 2230-as formátumú SSD-vel jelentkezett, ami x4-es PCI Express 4.0 interfésszel, továbbá 1.4-es NVMe protokollal dolgozik, és 1, valamint 2 TB-os verziókban készül.


[+]

A G ME névre keresztelt megoldás kontrolleréről nem szól a fáma, de azt tudni lehet, hogy DRAM cache helyett HMB (Host Memory Buffer) technológiát használ, és 3D NAND flash lapkái TLC-s megoldások. A tárhelymérettől függően 600 vagy 1200 TBW tartósságot ígérő konstrukció szekvenciális olvasásban/írásban 7400/6200 MB/s-os tempóval kecsegtet, míg kis adatblokkok mozgatásakor legfeljebb 750 000/850 000 IOPS-ra számíthatunk tőle.


[+]

A dinamikus SLC gyorsítótárazás természetesen kipipálható a specifikációs listán, csakúgy, mint a DirectStorage-kompatibilitás, a Bad Block Management, az Advanced Wear Leveling, az LDPC hibajavítás, az E2E adatvédelem, a thermal throttling, az Over-provisioning és a Sanitize funkció. A szoftveres hátországot az augusztus 23-ától letölthető SSD Suite for Nextorage applikáció szolgáltatja, amivel a monitorozáson és firmware frissítésen kívül klónozást, vagy éppen biztonságos törlést egyaránt végezhetünk.


[+]

Az 5 éves garanciával megátámogatott újdonság szerényebbik kivitele 21 980, nagyobbik változata pedig 38 980 jent (azaz mintegy 53 600 és 95 000 forintot) kóstál, ám az egyelőre még kérdéses, hogy a termékek az európai piacra is megtalálják-e az útjukat, vagy csak kerülőúton juthatunk hozzájuk.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.