A Phison a PS5026-E26-os kontrollerrel kifejezetten jó alapot biztosít a PCI Express 5.0-s SSD-k számára, hiszen rendkívül tempóssá teszik ezeket, de egy alapvető gond azért akad: a szóban forgó lapka átlagosan 10-12 wattos energiaigénnyel bír. Ez azt jelenti, hogy a szélvészgyors adattárolók fogyasztása nem kevés, olyannyira, hogy akár aktív hűtésre is szükség lehet.

Hirdetés

A vállalat most bejelentette a PS5031-E31T vezérlőjét, amely szintén négysávos PCI Express 5.0-hoz készült, és támogatja a legújabb TLC-s és QLC-s NAND flash lapkákat, de jóval kevesebb fogyasztás mellett teszi mindezt. Persze az a teljesítménye sem lesz olyan magas, mivel 10 GB/s-os szekvenciális adatátvitelt fog biztosítani 1,5 milliós IOPS tempó mellett.

Az NVMe 2.0-t kezelő lapka a TSMC 7 nm-es node-ján készül, benne pedig  Cortex-R5 magok dolgoznak, ráadásul DRAM-tól mentes SSD-dizájnok készíthetők rá.

A Phison PS5031-E31T elsődlegesen a notebookokhoz készül majd, ott azért jelentős előnye van annak, hogy nincs szüksége nagyobb hűtésre, de nyilván asztali szinten is használhatók lesznek majd a rá épülő SSD-k.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.