Hirdetés

Még az előző év októberében írtunk arról, hogy leválasztja az FPGA-kat rejtő PSG üzletágát az Intel, idén tavasszal pedig visszahozták az Altera márkanévet, amelyet a különálló formában működő vállalat termékei kapnak meg újra.

Azt sajnos nem tudni, hogy a feni lépések mennyire voltak előrelátóak, de az Intel jövőjének nyílt levélben való felvázolása után több helyről is az a pletyka járja, hogy megfelelő ajánlat esetén meg is vállna az Alterától a Santa Clara-i óriáscég.

Ennek azért lehet most reális alapja, mert a processzorgyártó pénzügyi erőforrásai a nyáron 11,29 milliárd dollárra rúgtak, miközben 32 milliárd dollárnyi, rövidebb távon teljesítendő pénzügyi kötelezettségük van. Ráadásul az Altera az utóbbi időben rém gyengén teljesít, a legutóbbi negyedévben csak 361 millió dollárnyi bevételt generált, és tisztán látszik, hogy a termékeik nagyon nehezen versenyeznek az AMD-hez került Xilinx portfóliójával. Mindeközben az Intel feladta az integrálásra vonatkozó projekteket is, tehát az a terv már nem igazán él, amiért eredetileg megvették a vállalatot.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.