Az NVIDIA még múlt tavasszal mutatta be a GeForce RTX 4070-es VGA-ját, amely máig elérhető, de egyre több olyan információ szivárog ki, hogy a GDDR6X memóriák ellátásával gondok vannak, így a szükségesnél kevesebb olyan GeForce készül, amelyek ezt a memóriát használják.

Hirdetés

Arról nincs megerősített adat, hogy a GDDR6X ellátási gondjai mennyire lesznek tartósak, de egy ideje pletykálják, hogy érkezik egy új GeForce RTX 4070-es kiadás, amelyen a GDDR6X memóriákat lecserélik GDDR6-ra. A főbb specifikációk emiatt megmaradnak, pusztán a memória effektív órajele csökken 21 GHz-ről 20 GHZ-re, ami okoz némi deficitet a memória-sávszélesség tekintetében, tehát a teljesítmény is csökken, de nem számottevően.

Ezek a pletykák ráadásul nem is olyan megalapozatlanok, ugyanis a gyártópartnerek is tudnak erről, sőt, készülnek a módosított GeForce RTX 4070-ek bemutatására.

Az egyetlen kérdés az, hogy a GDDR6-os GeForce RTX 4070 minden piacon elérhető lesz-e. Ez attól függhet, hogy mennyire küzd ellátási nehézségekkel a Micron GDDR6X kapcsán. Ha kevésbé, akkor igazából elég csak korlátozott számú országban bevetni az új modellt.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.