Bevezető, külső

Teszteltünk már külső SSD-t a Silicon Powertől az elegáns, alumíniumburkolatú, és igen keskeny PX10 képében. Belsejét tekintve tesztalanyunk, a DS72 is egy külső SSD-nek felel meg, ám kívülről ezt már a lehető legjobban „pendrájvosította” a gyártó: nemcsak a háza lett rövidebb, de kábel használata helyett inkább integrálták a csatlakozókat, mégpedig rögtön kettőt is, így Type-C és Type-A konnektorral egyaránt használható adattárolót kapunk.

Hirdetés

Külső

Az DS72 egy strapabíró kivitelű külső SSD, fém burkolattal, melynek két végét gumis műanyagkupakok zárják le. A kupakokat felhajtva férünk hozzá a Type-C és Type-A konnektorhoz, melyek lehetővé teszik a meghajtó csatlakoztatását mobiltelefontól konzolon át asztali PC-ig gyakorlatilag bármilyen eszközhöz.


[+]

A meghajtó külső mérete 81 x 21 x 10,4 mm, tehát kisebb, mint a PX10, igaz, a műanyagkupakok miatt vaskosabbnak érződik. Ezek a kupakok elég jól védik a csatlakozókat, de egyik oldalról nyitottak, így komolyabb por- vagy vízállóságra nem számíthatunk. A napi használati körülményeket azonban valószínűleg elég jól bírja majd a meghajtó, legalábbis amíg a kupakok a helyükön maradnak – ez a rész ugyanis az egész kialakítás leggyengébb pontja, mely szinte garantálja majd a bosszúságot. Arról van szó ugyanis, hogy a csatlakozókat védő részt egy vékonyított bevágás mentén lehet felhajtani, és aki találkozott már ilyen megoldással, az tudja, hogy ezek hajlamosak elfáradni, és jó esetben csak nyitott állásban maradnak a kupakok (ez történt nálunk is), rossz esetben pedig hosszabb idő után el is törnek, és akkor a csatlakozók védelmének rögtön búcsút is inthetünk.


[+]

A dobozban, vagyis inkább bliszterben extrákat nem találunk, de igazából nincs is semmi, ami hiányozna: kábelre nincs szükség, bármiféle extra burkolat pedig felesleges a DS72 mellé, mely a tesztelt 1 TB-os méreten felül 250 GB-os, 500 GB-os és 2 TB-os kapacitással is elérhető.

Specifikációk
Silicon Power DS72250 GB500 GB1 TB2 TB
Kontrollern. a.
Flash chipn. a.
CsatolófelületType-A és Type-C, USB 3.2 Gen 2
Méret81 x 23 x 10,4 mm
Tömeg16 gramm
Por- és vízállóság
Max. szekvenciális olvasás/írásmax. 1050/850 MB/s
Hardveres titkosításnincs
Termék honlapjaSilicon Power DS72
Garancia5 év
Ár22 000 forint27 000 forint49 000 forintn. a.

Tesztrendszer

Tesztrendszerünk nem változott a Silicon Power PX10 mérése óta, így központi eleme egy MSI MAG B650 Tomahawk WiFi alaplap, melyet 32 GB RAM-mal és Ryzen 7 7700X processzorral kombináltunk. Csatlakozóként az alaplap által biztosított, Type-C formátumú USB 3.2 Gen 2×2 interfészt vetettük be.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.