Hirdetés

Az AMD a 3D V-Cache technológia megjelenésével igencsak átformálta azt a képet, amit a játékosoknak szánt CPU-król eddig ismertünk, de olyan nagyon pénztárcabarát processzorok eddig nem érkeztek a szóban forgó eljárásra. Persze a Ryzen 7 5700X3D távolról sem nevezhető megfizethetetlennek, azért sokan nem gondolkodnak ebben az ársávban. Számukra lehet érdekes fejlemény, hogy az EEC, azaz a Eurasian Economic Commission honlapján feltűnt egy Ryzen 5 5500X3D jelzésű, eddig nem emlegetett CPU.

A fejlesztés több szempontból hasonlít a Ryzen 5 5500-ra, vagyis hat Zen 3 magja van, viszont 16 helyett 96 MB-nyi L3 gyorsítótárat kínál. Ennek az árát majd órajel tekintetében kell megfizetni, mert a 3 GHz-es alap frekvencia maximum 4 GHz-et érhet el turbóval.

A Ryzen 5 5500X3D kapcsán ugyanakkor még kérdéses, hogy lesz-e dobozos változat, mivel az sem kizárt, hogy csak az OEM-eknek készül. Persze a jelenlegi termékskálát tekintve elvérte különálló megoldásként is, főleg úgy, hogy 100-120 dollár körül lehetne az ára, ami tényleg nagyon érdekes, játékra szánt alternatívává tehetné.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.