Még az év elején írtunk a Lossless Scaling program képgenerálójáról, amely mindenkinek elérhetővé tette ezt a funkciót. Persze nem meghajtó szintjén implementált megoldásról van szó, így pár limitációval számolni kell, többek között nincs exkluzív teljes képernyős mód, overlay kompatibilitás, illetve a késleltetés is nehezen kontrollálható. Jobban azonban ezt külső segédprogramból nem lehet megoldani, vagyis az alkalmazás igazán mindent megtesz a képgenerálás érdekében.

Hirdetés

Az alkalmazás most kapott egy lényegesebb frissítést, amelyben megjelent az X4 képgenerálás, amely továbbviszi a korábbi programverzió X3 módjának ötletét. Mint ismeretes az eredeti Lossless Scaling Frame Generation, azaz LSFG megoldás úgy működött, hogy a program kiszámolt két egymás utáni képkockát, de a másodikat nem jelenítette meg, hanem generált közéjük egy interpolált extra képet. Az X3 mód ezt annyiban fejelte meg, hogy a két valós képkocka közé kettő, az X4 mód pedig három interpolált képet generál. Ennek az előnye sebességre vonatkozó előnye nyilvánvaló, az eredeti duplázott képkockasebesség háromszoros, illetve négyszeres is lehet, ugyanakkor a képgenerálás nélküli élményhez viszonyítva, egységnyi tempóval számolva a késleltetés is nő.

Érdemes kiemelni, hogy amíg az X3 módnál a generálás sorrendje egyértelmű, mivel az első interpolált képkockát követi a második, addig az X4 módnál először szokás szerint ki lesz számolva a két valós képkocka, majd az első generált, aztán az utolsó, majd a legvégén a két frissen generáltból a középső. Ez sajnos növelheti a képhibák számát, hiszen amíg az X3 módnál a generálás mindenképpen figyelembe vesz egy valós képkockát, addig az új X4 opció egyszer eleve két generált tartalomból fog dolgozni.

A Lossless Scaling fejlesztője az összes képgeneráló módhoz ugyanazt javasolja, akkor működnek ezek optimálisan, ha az adott konfiguráció, az adott játékban képgenerálás nélkül biztosítja a másodpercenkénti 60 képkockát. Ennek elérése különösen fontos az X3, valamint az új X4 módnál.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.