Hirdetés

A Raspberry Pi Foundation útjára indította legújabb fejlesztői csomagját, ami a 2021 januárjában megjelent Pi Pico ráncfelvarrott utódjaként érkezik, és mindössze (nettó) 5 dollárt kóstál.


[+]

A stílszerűen Pi Pico 2 néven jegyzett megoldás fedélzetén egy RP2350 mikrokontroller teljesít szolgálatot, amely kétmagos, 150 MHz-en ketyegő ARM Cortex-M33 processzorral jön, tehát már itt tapasztalható némi fejlődés a korábbi, 133 MHz-es ARM Cortex M0+ chiphez képest. A RISC-V architektúrával kísérletezni szándékozók örömére a lapkában van két Hazard3 mag, amelyekre bootoláskor válthatunk át, és néhány apróságtól, valamint a dupla pontosságú lebegőpontos gyorsítótól eltekintve ugyanazt tudják nyújtani, mint ARM-os társaik.


[+]

Ez nem minden, mivel az SRAM kapacitása 264-ről 520 kB-ra hízott, ráadásul a QSPI (Quad Serial Peripheral Interface) flash memória mennyisége is megduplázódott, ergo 4 MB-ra gyarapodott. A biztonság tekintetében szintén akadnak változások, hiszen bekerült a képletbe az aláírt bootolás, az SHA-256 gyorsítás és a 8 kB-nyi, egyszer programozható anti-fuse memória, plusz a termék valódi, hardveralapú véletlenszám-generátorral rendelkezik.


[+]

A 21 x 51 mm-es, micro USB interfészt használó csöppségen három PIO blokk található a két UART, két I2C, továbbá egy USB 1.1 vezérlő mellett, és négy ADC, illetőleg huszonnégy PWM csatornát biztosít leendő gazdáinak. A cég 2040 januárjáig kívánja gyártásban tartani a ketyerét, amihez egyébként C-ben, C++-ban, illetve MicroPythonban/Pythonban írhatunk kódot.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.