Hirdetés

Bevezető, doboz, külső

Az EarFun 2018-as alapítású vállalat, akik elsősorban megfizethető, de ár-érték arányban minél többet nyújtó TWS fülhallgatóikkal tűnnek ki a vezeték nélküli fülhallgatók tömegéből. Egy korábbi, százezer forintos áron indító Sony fülhallgatóról szóló anyagban írtuk, hogy a TWS piacon szereplő termékeknél nincs exponenciális növekedés az elköltött pénz és a hangminőség tekintetében, nem fog nettó háromszor jobban szólni a 30 ezer forintos vezetékmentes fülesnél a 90 ezres. Viszont általában a drágább fülesekben vannak az olcsóbb modellekben elérhetetlen extrák, mint a nagy felbontású hangot továbbítani képes Bluetooth kódolás(ok) támogatása, legalábbis 2021-ben az idézett teszt születésekor még az volt a jellemző. De három év alatt eljutottunk oda, hogy 80 eurós áron (a cikk írásakor ez 32 ezer forint) az Air Pro 4 simán kommunikál az SBC és AAC mellett LDAC-on vagy aptX Lossless-en át is. Vagy ha van megfelelő forráseszközünk, akkor a Bluetooth LE Audio is opció lehet.

EarFun Air Pro 4 és a doboza
EarFun Air Pro 4 és a doboza [+]

Miért harmadannyi akkor ez a cucc, mint mondjuk a Sony, a Samsung vagy az Apple hasonló fülhallgatója? Mondhatnánk, hogy az anyagminőség biztos gyengébb, de ez nem feltétlen igaz. Az Air Pro 4 hordozó tokja ugyanúgy műanyagból van, mint a felsorolt nagy márkák fülhallgatóié, és az aljában még egy Qi tekercs is el van rejtve, szóval felvesz vezeték nélküli töltést. 56 grammjával és 62,4 x 46,6 x 29,2 mm-es méretével kifejezetten nagynak sem neveznénk, a hozzánk a gyártó által elküldött fekete változat bölcsője pedig karcokat sem szedett össze egy hét használat alatt.


[+]


[+]

A hordozón egy USB-C csatlakozó hátul töltéshez, tetején a márka logója, elöl pedig három LED pötty, amik az aktuális töltöttségét jelzik a 600 mAh-s beépített telepnek. Van támogató app, ott látjuk a százalékos értéket is. Ha felnyitjuk a fedelet, akkor a két fülessel nézünk szembe, melyek jópofa módon LED-del meg vannak világítva alulról. Nincs UV-fényes tisztítás, mint amit az LG kínál a felső kategóriás kiegészítőivel, ez csak egyszerű háttérfény. Szintén a fedelet felnyitva találjuk a párosító módra kényszerítő gombot is.


[+]

Erre akkor lehet szükségünk, ha második eszközt adunk hozzá a füleshez, mert az Air Pro 4 első bekapcsoláskor automatikusan párosító üzemmódba lép, ráadásul ismeri a Google Fast Pairt is. Androidos telefonon így egyből be is tudja magát menteni a Google-fiókba, bekerülhet a készülékkeresőbe és újbóli manuális párosítás nélkül tudjuk használni más eszközünkön is.


[+]

Eddig hozza azt a szintet, amit tripla árú társai, és a doboz tartalmát tekintve sincs ez másként. A fülhallgatókon és a hordozó tokon kívül egy USB-A végű Type-C töltőkábelt és négy pár gumiharangot (XS, S, L, XL méretekben). Az M-es méretű harangok alapból rajta a fülhallgatón, számomra ezzel az átlagos méretű fülemben kényelmesen és stabilan meg is ült az Air Pro 4. Van még papír alapon leírás és egy kis fogpiszkára hasonlító pálca, amivel a vetőcső vége könnyebben tisztítható.


[+]

A füles maga is műanyagból van, a töltő bölcsőben mágnesek és pogo pines csatlakozók segítségével marad bent és tölt fel, nagyjából egy óra alatt. A fülhallgatók kerekítve 33 x 24 x 23 milliméteres dimenziókkal rendelkeznek, darabonként 5 grammot nyomnak, ennek nagyját valószínűleg az 54 mAh-s akkumulátor adja. In-ear kialakítású az Air Pro 4, tehát a hallójáratban ül, szárának felső részén irányításra szolgáló érintőfelület, alján a cég logója. A drágább konkurensek között találni már IP55-ös védelemmel rendelkező fülhallgatót is (OnePlus Buds 3), ami a fröccsenő folyadék mellett a pornak is ellenáll. Ez itt nincs, de az EarFunban meglévő IPX5-ös védelem elég ahhoz, hogy edzés közben a verejték ne tegyen kárt a fülesben. Pótolták a korábbi modellek egyik legnagyobb hiányosságát is, van közelségérzékelő valahol a fülhallgató fején, tehát tudja az automatikus lejátszás/szünet funkciót a fülbe ki- vagy behelyezésre az Air Pro 4-es. Alapvetően a viselésérzékelés be van kapcsolva, a támogató alkalmazásban igény szerint ez kikapcsolható.


[+]

Egy hét használat alatt számomra kényelmes viselet volt az Air Pro 4, egyedül a szellőzését és nyomáskiegyenlítését tudnám kiemelni, mint visszalépést a Nothing Ear használata után. Az Air Pro 4 összesen három mikrofonnal rendelkezik az aktív zajzárhoz, viszont az ANC használata számomra azt az érzést keltette ennél a terméknél is, mintha füldugót tettem volna a fülembe. Ezt korábban is tapasztaltam az EarFun eszközeivel, és bár a kellemetlen szintet nem ütötte meg nálam, az erre érzékenyeknek már negatív élményt okozhat. Jó pont véleményem szerint az, hogy a vetőcső formája és a gumiharangok mérete standard, így könnyedén cserélhető akár memóriahabosra is a gyári, és szintén pozitívumként jelezném azt is, hogy a korábban az EarFun által előszeretettel használt fényes műanyag helyett a fülesek (legalábbis a kifelé néző rész és a szár) visszafogottabb felületet kaptak.

Az Air Pro 4 készül fehérben is, de ez a szín egyelőre csak az ázsiai piacon elérhető és csak ázsiai raktárról rendelhetőAz Air Pro 4 készül fehérben is, de ez a szín egyelőre csak az ázsiai piacon elérhető és csak ázsiai raktárról rendelhető Az Air Pro 4 készül fehérben is, de ez a szín egyelőre csak az ázsiai piacon elérhető és csak ázsiai raktárról rendelhető (forrás: EarFun) [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.