A PCI Express 5.0-s SSD-k ugyan rendkívül tempósak, de egy nagy gond azért akad velük, mivel a jelenleg széleskörűen alkalmazott Phison PS5026-E26-os kontrollerrel átlagosan 10-12 wattos energiaigénnyel bír. Ez azt jelenti, hogy a szélvészgyors adattárolók fogyasztása nem kevés, olyannyira, hogy akár aktív hűtésre is szükség lehet.

Hirdetés

A Silicon Motion ugyanakkor régóta ígéri a saját, négysávos PCI Express 5.0-hoz tervezett, SM2508-as vezérlőjét, amely most meg is érkezett. A nyolccsatornás, 3600 MT/s-os ONFI/Toggle DDR interfészt kínáló dizájn 8 TB-os összkapacitásig támogatja a legújabb TLC-s és QLC-s NAND flash lapkákat, a teljesítménye pedig elérheti a 13,6-14,5 GB/s-os szekvenciális adatátviteli sebességet, 2,5 milliós IOPS tempó mellett.

Az NVMe 2.0-t kezelő lapka a TSMC 6 nm-es node-ján készül, benne pedig négy darab Cortex-R8 mag teljesít szolgálatott. A rendszer sarkalatos pontja a 3 watt körüli fogyasztása, amivel 7 watt körüli SSD-k is hozhatók, és ezek már mobil szinten is könnyen alkalmazhatók lehetnek.

A Silicon Motion az SM2508-at már szállítja a partnereknek, a gyártás felfuttatása pedig az év végén esedékes.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.