Gyengén kezdett a HMD a tabletek piacán, már ha a HMD T21-et lehet első saját terméküknek nevezni, hisz az a korábban Nokia T21-ként értékesített konstrukció volt, melyet egyszerűen átneveztek. Vannak arról szóló pletykák, hogy HMD Tab Lite néven egy kisebb méretű és olcsóbb eszköz is érkezik a cégtől. Ez meglepően hasonlít az eddig megszellőztetett kép és specifikáció alapján a Nokia T10-re, viszont nagyobb méretben már egy komolyabb és hardveresen újabb eszköz is várható.

Hirdetés

Ez lehet az egyelőre Scarecrow, vagyis madárijesztő kódnév alatt futó tablet, melyről megbízható forrásból érkezett kép és specifikáció is. A HMD 10,6 hüvelykes, 1200 x 2000 pixeles felbontású és 90 Hz-es IPS LCD kijelzős táblagépet fejleszt Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 alapokra. Ugyanez a hardver dolgozik a HMD első komolyabb telefonjában, a Skyline-ban is. A tablet külsőleg is hasonlít majd a Skyline-ra, a színes hátlap és keret egyenes, négyzetes formát kap, melyek túlnyúlnak a kijelző fekete keretén.

Kékben és barack színben jöhet a HMD új táblagépe, ilyen lehet a formája
Kékben és barack színben jöhet a HMD új táblagépe, ilyen lehet a formája (forrás: Twitter) [+]

Állítólag a memória fix 8 GB lesz a táblában, tárhelyből 128 és 256 GB közül választhat a vásárló. A hátlapra egy LED villanót és egy 13 MP-es főkamerát (f/1,8-as blendével és PD-autofókusszal), valamint egy 5 megapixeles ultraszéles kamerát ígér a forrás, az előlapra pedig egy fix fókuszú, de széles látószögű 8 megapixeles egységet.

A táblagép elvileg 9200 mAh-s teleppel lesz felszerelve, amihez 30 wattos vezetékes töltés jár, az USB-C mellett lesz rajta 3,5 mm-es és egy pogo pines csatlakozó is. 5G-t valamint NFC-t is említ a forrás, de azt nem konkretizálja, hogy ez alapfelszereltség lesz-e vagy opcionálisan választható extra. Egyelőre az árak és a megjelenés dátuma sem ismert, a HMD következő terméke a Barbie telefon lesz augusztusban.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.