Hirdetés

Pat Gelsinger, az Intel elnök-vezérigazgatója egy nyílt levelet intézett a cég dolgozóihoz, illetve lényegében a világhoz is. Ebben felvázolta, hogy milyen struktúrális átalakításra számíthat a vállalat, ideértve a munkaerő 15%-ának elbocsátást, ami nagyjából 15 ezer embert jelent.

A Santa Clara-i óriáscég vezére kisebb, egyszerűbb és agilisabb vállalatot szeretne kreálni, így a létszámleépítésen túl az egész Intel működése költséghatékonyabbá válna. Maga a portfólió egyszerűsödni fog, elsődlegesen a nagyobb hatású projektekre fognak összpontosítani, és lényeges elem lesz a részvényosztalék kifizetésének felfüggesztése, amelyre már a következő negyedévtől kezdve sor kerül. Ráadásul 2026-ig dollármilliárdokkal csökkentik majd a marketingre és a kutatás-fejlesztésre szánt összegeket.

Egy terület lesz, ami nem változik, ez pedig az IDM 2.0, vagyis az Intel bérgyártásra fókuszáló projektje. Gyakorlatilag minden más területről azért von majd el szükségszerüen erőforrást a cég, hogy az IDM 2.0-s terveket életben tudják tartani. Mindez nagyon fontos, mert ez a projekt hosszabb távra szól, és nem igazán várható, hogy egyhamar nyereséget fog termelni. Vagyis a céget a jövőben úgy kell működtetni, hogy a többi üzletág kitermelje a bérgyártás okozta veszteséget, amíg a terv részeként fel nem épülnek az új gyárak, hogy aztán a bérgyártás is nyereségessé válhasson. Ezen a ponton a vállalat nagyban számít arra, hogy az AI-ra vonatkozó, egyre csak növekvő igény segíteni fogja a terveiket.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.