A Qualcomm nagy tétben fogad arra, hogy az AI komoly áttörést hoz majd a PC-piacon, és annak érdekében, hogy ezt megfelelő módon tudják támogatni, elkészítették a Snapdragon Dev Kit fejlesztőrendszert, amely a Windows operációs rendszere Copilot+ képességeihez van szabva.

Hirdetés

Az aprócska, 199 x 175 x 35 mm-es gépen belül Snapdragon X Elite SoC található, konkrétan a csúcsmodell, amely mellett 32 GB-nyi LPDDR5X memória dolgozik, míg az adatokat 512 GB-os NVMe SSD tárolja. Az egyéb funkciók tekintetében elérhető a Wi-Fi 7 és a Bluetooth 5.4, továbbá van számos USB kimenet a HDMI, illetve az Ethernet társaságában.

Mindezért a vállalat 900 dollárt fog kérni, ami lényeges lépés, ugyanis a legtöbb Qualcomm AI PC-s notebook jelenleg 1000 dollár fölötti áron kerül forgalomba, ami megnehezíti a kisebb fejlesztőknek a hozzáférést. Technikailag maga a Snapdragon Dev Kit mindent tud, amit egy végfelhasználóknak szánt mobil rendszer, így tökéletesen alkalmas az AI alkalmazások tesztelésére és fejlesztésére. A csomag elérhetősége augusztus 23-án esedékes.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.