Hirdetés

Úgy fest, hogy az európai piacon a Honor igyekszik a Samsung Fold széria legnagyobb kihívójaként feltűnni. A Magic V2 kissé talán megkésve indult rá a Fold5-re egy sokáig várt hazai hivatalos starttal, de a Magic V3 a berlini premier után rögtön kapható lesz nálunk is. Mivel magát a terméket szokás szerint Kínában már bemutatták, ezért a hardveres adatok és a kialakítás kapcsán már nincs titok, a szoftvert viszont hozzá kell igazítani az európai elvárásokhoz (kapásból kellenek rá Google szolgáltatások), kellenek licenszek, certifikációk és hálózati tesztek is, a Honor jellemzően ezzel magyarázza, hogy miért érkeznek felénk később a termékek, de a jelek szerint a kínai és a globális premier között időablak egyre kisebb.


[+]

A Magic V3 abban biztosan többet tud, mint a Fold, hogy a Honor újdonsága látványosan sokat fejlődött a V2-höz képest, ugyanilyen mértékű innovációt a Fold6 nem tud a Fold5-höz mérve felmutatni. Az is érezhető, hogy a Honornál igyekeznek reflektálni a felhasználói visszajelzésekre, ez több ponton tetten is érhető az újdonságnál. Hogy csak két példát mondjak: az eddig fájóan hiányzó vezeték nélküli töltés bekerült végre, kapásból 50 wattos maximális töltési tempóval, de a V3-nál jelent meg a vízállóság is egy IPX8-as certifikáció formájában.


[+]

Külső tekintetében is van bőven változás. A friss Magic V3 elődjénél is vékonyabb tud lenni úgy, hogy az akkumulátor mérete még kicsit nőtt is. Ebben a modellben is a Honor grafén-lítium akkuját találjuk, ami papíron jobban tűri a gyorstöltést és jobb az energiasűrűsége, többek között ez az oka annak, hogy ebben a vékony készülékházban elfért egy 5150 mAh-s telep 66 wattos töltési sebességmaximummal. Ezzel együtt a V3 5-6 grammal könnyebb elődjénél és 0,7 mm-tel vékonyabb összecsukva. Kinyitva pedig csupán 4,4 mm a vastagsága… és ebben van benne minden komponens.


[+]

Oké, a kamerasziget kissé azért kiáll, de legalább az összecsukott telefon hátlapjának közepére van rakva, hogy ne billegjen az asztalon. Az 50 megapixeles főkamera is megújult, de lényegesebb, hogy a korábbi 2,5-es, 20 megapixeles zoom modult egy periszkópos, szintén 50 megapixeles, 3,5-szeres egység váltotta, az autofókuszos ultraszéles szenzor pedig 40 megapixelt számít. Papíron ez egy jóval ütőképesek tűnő szett, mint a Fold6-nál az évek óta változatlan megoldás.


[+]

A külső kijelzőt a Honor saját nanokristályos megoldása védi a karcoktól (ők azt mondják, hogy ez tízszer ellenállóbb, mint az iPhone 15 Pro Max védelme), a belső panelnél is fejlesztettek az ellenállóságon, amire jó példa, hogy 10 ezer nyitás-csukás után a hajlítási gyűrődés csak 78 pikométerrel mélyebb (ez egy fél hajszálnyi), de egyébként is nehéz megtalálni a gyűrődést, annyira minimálisra sikerült alakítani. A kijelzők mérete és felbontása változatlan, fénysűrűségben a V3 picit jobb.


[+]

A hardverben az aktuális csúcsot hozza a Magic V3, vagyis a Snapdragon 8 Gen 3 dolgozik benne minimum 12 GB RAM mellett. Ezen a ponton úgy tűnik, hogy a Honor ajánlata rengeteg ponton veri a Samsungot, ám a valóság ennél árnyaltabb. A Honor négy főverziós frissítést ígér (a Samsung hetet), a koreaiak megoldása működik S-Pennel, a szoftveres oldalon pedig nagyon előreszaladt a Samsung nem csak az AI funkciók értelmes implementálása kapcsán, hanem a már évtizedek óta építgetett ökoszisztéma miatt is. Bármennyire is jók a puszta hardveres adatok, ha valaki bekerült már egy komoly gyártó termékkínálatába és a telefonjához választott órát, karperecet, headsetet, vagy okosotthonos megoldásokat, onnan nehezen mozdul már ki, ezért a Honornak nincs könnyű dolga. A telefonon futó Magic OS 8 egyáltalán nem rosszabb interfész, mint One UI, de jóval kevésbé van körülbástyázva partnercégek kommunikációs megoldásaival és lifestyle, fitness, valamint háztartási elektronikai termékkínálattal. Az AI a Honornál is hívószó, az oda-vissza fordítást és a diktafonból történő jegyzetelést, valamint a Google Gemini megoldásait ők is meg tudják villantani, de a Samsung egyelőre jóval több, akár ténylegesen is hasznos AI alapú trükköt kínál a készülékeihez – még ha ezeknek egy része nyelvi korlátok miatt nálunk nem kifejezetten releváns.


[+]

Vagyis a Magic V3 sikere nem csak a puszta mérnöki munkán, a jóval kecsesebb készülékházon, a nagyobb akkun, a gyorsabb töltésen és a jobb kamerákon múlik. Ha ezt a Honornál is tudják, akkor nem szabad a V3-at a Fold6 fölé árazni, a kínai gyártónak összességében nézve vonzóbb ajánlatot kell letennie az asztalra. Hogy mennyibe fog itthon az hajlítható Honor kerülni, azt majd csak a hivatalos premier estéjén tudjuk meg, amely szeptember 5-ére tehető. Ott leszünk.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.