Holnap mutatkozik be a új, belépő szintű, 5G-s megoldása, ami tudásban valahol a Snapdragon 4 Gen 1 és Gen 2 között helyezkedik el. A lapka specifikációját Evan Blass tette közzé az X-en, így nem sok meglepetés maradt a holnapi eseményre. A 4s Gen 2 alacsonyabbra skálázott processzormagokkal és lassabb 5G modemmel a belépő szinten lesz opció a gyártók számára.


[+]

Az új szett is a TSMC 4 nanométeres node-ján készül, a Cortex-A78-as és Cortex-A55-ös magok két klaszterbe rendezve dolgoznak 2 és 1,8 GHz-en, RAM-ból pedig az LPDDR4x szabvány támogatott maximum 2133 MHz-en. Ez eddig ugyanaz, mint a Snapdragon 4 Gen 1, csak alacsonyabb csíkszélességen, a 4s Gen 2viszont már támogatja az UFS 3.1-es belső tárhelyet. És tulajdonképpen ennyi extrát tud felmutatni az első generációhoz képest.

A WiFi (5), a Bluetooth (5.1 aptX) és az USB (3.2 Gen 1) megegyező szabványú, a gyorstöltés Quick Charge 4+-nak megfelelően opció, kijelzőből viszont 120 helyett csak 90 Hz-ig támogatja majd a FHD+ felbontást, 12-bites Dual-ISP mellett pedig csak maximum 84 megapixelt kezel. A spórolás az 5G modemet is érintette, a szériatársakkal ellentétben, a költséghatékony szett mindössze 1 Gbps-os letöltési sebességet biztosít majd 2,5 Gbps helyett.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.