A Keychron almárkájaként ismert Lemokey egy olcsó, 96 százalékos mechanikus billentyűzetet dobott piacra a napokban, ami a téma iránt picit komolyabban érdeklődők helyett inkább a mainstream igényeket igyekszik kiszolgálni, de a webes QMK programozhatóságnak szerencsére nem intett búcsút.


[+]

Az X5 névre hallgató, 1000 Hz-es USB mintavételezéssel dolgozó megoldás leforrasztott, lineáris karakterisztikájú – és persze lubrikált – Keychron Red (45 gF, 4/2 mm) vagy taktilis Brown (55 gF, 4/2 mm) kapcsolókkal választható, amelyeknek szárain kettős fröccsöntéssel gyártott ABS kupakok telepednek meg. Az OEM profilú billentyűsapkák átengedik a 14 effektes, fixen piros színű háttérvilágítás fényét, amely – az alsóbb kategóriára jellemzően – északi tájolású LED-ektől származik.


[+]

A WB32F3G71RCT6 MCU-val, valamint 256 kB fedélzeti memóriával ellátott, gasket mountos periféria stabilizátorait a polikarbonát plate-hez rögzítették, és ABS műanyag készülékházában némi csillapítás is van egy EVA plate szivacs formájában, így kevésbé tolakodó a gépelési hangja. A médiavezérlőket/extra funkciókat alapesetben az Fn + [F1-F12] kombinációkkal érhetjük el, miközben a numerikus pad felett a hangerőszabályzó, továbbá kalkulátor gombokat találhatjuk meg.


[+]

A dőlésszöget a csúszásgátló gumitappancsokat viselő, kihajtható lábpároknak köszönhetően összesen három szinten szabhatjuk meg (4,5, 7, illetve 9 fok), és a kábel USB Type-C/Type-A fajtájú. A (nettó) 50 dollárra árazott, egyelőre csak US ANSI kiosztással értékesített termék már kosárba rakható a cég online boltjában és az Amazonon, tartozékként pedig egy kapcsolószedővel egybevont kupakszedő csipesz jár hozzá a néhány bónuszkupakon kívül.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.