Bemutatta második, saját márkanév alatt piacra dobott készülékét az elektromos járműgyártó Nio. Az egyszerűen Nio Phone 2-nek elnevezett mobil elsősorban a kínai EV-gyártó autói mellé tervezett kiegészítő. Van például a keret bal oldalán egy dedikált gomb, melyre rövid és hosszú nyomásra programozhatók különböző funkciók az autóhoz. Fel van szerelve NFC-vel és UWB-vel is a készülék (és van Bluetooth 5.3 is), így használható autókulcsként, valamint az UWB segítségével a telefon odavezeti a parkolóban hagyott autóhoz a tulajdonost.


[+]

Ezeken felül a Phone 2-ben is megvan a Nio Link, amivel az autó infotainment rendszerén keresztül irányítható a telefon. A Nio Link bővített funkcionalitással érkezik a Phone 2-ben, több alkalmazást támogat, az autón keresztül hozzá lehet férni a telefon fájlkezelőjéhez, galériájához.


[+]

Ha az autós funkciókat félretesszük, akkor egy korrekt felsőkategóriás telefon hardverét találjuk a készülékben. A 6,82 hüvelykes kijelzőt a Samsung szállítja (E7 OLED panel 120 Hz-es frissítéssel és 1440 x 3168 pixeles felbontással), adott a HDR támogatás és az 1440 Hz-es PWM tompítás. A gyártói adatok szerint a panel fényessége 2600 nit feletti. A kijelző alatt a Snapdragon 8 Gen 3-as lapka lapul akár 16 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel. A telefonon található Type-C USB 3.2 Gen 1-es és DisplayPort funkcióval is rendelkezik.


[+]

Három Sony érzékelőt használ képalkotásra a készülék. 48 megapixeles a főkamera (LYT-T808), szintén 48 megapixeles az ultraszéles (IMX-882), de 50 megapixeles a 2,6x optikai nagyításra képes periszkópos teleobjektív (IMX-890). A kamerasziget szolidan emelkedik ki a hátlapból, mely anyagában üveg, kerámia vagy műbőr is lehet színtől függően. Az IP68-as védelem minden modellnél adott.


[+]

Az akkumulátor 5020 mAh-s, támogat 80 wattos vezetékes és 50 wattos vezeték nélküli töltést. Az internetkapcsolatot 5G-n és Wi-Fi 7-es hálózatokon keresztül tudja megoldani a telefon. Az ára pedig 6499 jüan Kínában, ahol exkluzívan kerül forgalomba, ez 323 500 forintnak megfelelő összeg.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.