Csak úgy szórja a saját márkás telefonokat a HMD: a minap a klasszikus Lumiákat megidéző Skyline mutatkozott be és nálunk is kapható lesz, míg most a Crest és a Crest Max érkezett meg – egyelőre Indiába, indiai gyártással, a hazai bevezetés nem került szóba. Az alapmodell 6,67″-es és 90 Hz-es OLED panelt kínál 1080 x 2400 pixel felbontással és az 5G-s Unisoc T760 hajtja meg 6 GB RAM-mal és 128 GB-os tárolóval. Ez egy 6 nm-es lapka négy Cortex-A76 és A55 processzormaggal, valamint WiFi 5 modemmel.

Hirdetés

[+]

Az IP52 védelemmel ellátott ház két üveglapja közé 5000 mAh-s telep került 33 wattos töltővel a dobozban, és indiai modell lévén a jack kimenet, illetve a microSD bővítés megvan, az NFC viszont nincsen. Ez a modell 50 megapixeles szelfi és hátlapi főkamerát kínál 2 megapixeles mélységérzékelővel, letisztult felülete pedig Android 14-en alapul. Főverzió frissítésről nem esett szó csak a kétéves biztonsági hibajavításról. A 14 500 rúpiás alapár nagyon baráti (62 500 forint), persze Indiában kell is a versenyképes árazás.


[+]

A Crest Max nem egy még hatalmasabb készülék, hanem konkrétan ugyanazokra az alapokra építkezik, mint a Crest, néhány apró változtatással. Ilyen a 8/256 GB-osra növelt konfiguráció, a 64 megapixeles főkamera és a mélységérzékelőt váltó, 5 megapixeles ultraszéles modul. Ez utóbbi ára 16 500 rúpia, azaz 71 ezer forint, és ez is roppant versenyképes. Persze helyi gyártással ez nem is meglepetés, és egyelőre a helyi forgalmazás van fókuszban. A HMD bevezető akcióban elég komoly kedvezményt ad (13 000, illetve 15 000 rúpia) és ígéretei szerint könnyű megfelelő szerelőkészlet segítségével otthon kicserélni a képernyőt, az akkumulátort, a töltőportot és a hátlapot.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.