Hirdetés

Nagyjából mindent tudni az idei iPhone családról, de már a jövő évi modellek pletykái is egyre csak gyűlnek, beleértve a következő iPhone SE-t és a Plus modellt váltó, egykamerás iPhone Slimet. Egy mobilt piacra dobni viszont nem olyan egyszerű, hogy elküldik a tervrajzokat a mérnökök a gyárba, onnan pedig legördülnek a késztermékek: előállítói, nyersanyag és beszállítói oldalról is hosszú, komplex munka előzi meg a költséghatékony tömeggyártást.


Jelenleg a Sony az Apple kameraszenzoros beszállítója [+]

Az esetleges partneri nehézségek is megkavarhatják a lapokat, úgyhogy, amit lehet, érdemes házon belüli tervezéssel megoldani, amivel spórolni is lehet. Mondjuk saját 5G modemet az Apple állítólag már jó pár éve és nem kevés költségből fejleszt, Ming-Chi Kuo mindenesetre úgy hallotta, hogy hosszas várakozás után már jövőre, az iPhone SE (2025) és az iPhone 17 Slim házi megoldásra válthat. Éppen a lehetséges kihozatali komplikációkat előrevetítve a többi modem viszont egyelőre a Qualcommtól érkezhet.


Az iPhone 16 Pro Max vékony kávákkal és megszokott beszállítókkal érkezhet. Forrás: Ice Universe [+]

Kameraoldalon a szenzorpiac több mint felét birtokló Sony kaphat konkurenciát: a 2026-os modellek ultraszéles kamerájának 1/2,6″ méretű és 48 megapixeles lapkája érkezhet a Samsung műhelyéből, az elemző szerint az utóbbi vállalatnál pedig dedikált mérnökcsapat dolgozik azon, hogy az Apple kamerás igényeit a leghatékonyabban kiszolgálja, elvégre később más kamerákra is érkezhet a koreaiaktól megrendelés. Persze mindez a messzi jövő: idén az iPhone 16 család van terítéken Qualcomm modemmel és Sony szenzorokkal, és a két profi modell már most 48 megapixeles ultraszéles modult kaphat bejáratott partnerétől.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.