Szeptemberben vagy októberben várható a Xiaomi 14T és 14T Pro premierje, a két készülék képalkotó rendszere pedig csupán egy érzékelőnyi különbséget ígér a XiaomiTime által elsőként közölt információk alapján.

A Xiaomi 14T lesz az olcsóbb készülék, ennek megfelelően itt egy középkategóriás Sony IMX-906 érzékelő kerül a főkamerába. Ezt az 50 megapixeles, 1/1,56” méretű szenzort használja a Samsung Galaxy A55 is például. Marad a teleobjektív a 14T-n, ez is 50 megapixeles felbontással fotózhat majd a Samsung S5KJN1-es érzékelővel. A hátlap harmadik kamerája ultraszéles látószögű, benne 13 megapixeles OmniVision OV13B érzékelővel. Az előlapra egy Samsung S5KKD1-es érzékelő kerülhet, ez 8,1 megapixeles fotókat készít majd.

A képen látható Redmi K70 Extreme Edition lehet az a mobil, amiből a Xiaomi 14T Pro készül
A képen látható Redmi K70 Extreme Edition lehet az a mobil, amiből a Xiaomi 14T Pro készül (forrás: XiaomiTime) [+]

A 14T Pro a teleobjektívben, az ultraszélesben és az előlapon használt érzékelőkön nem változtat. A széles látószögű főkamera viszont a Sony szenzort egy OmniVision OV50H-ra cseréli. Ez is 50 megapixeles felbontással fotóz, de mérete nagyobb (1/1,3”). A Pro modell így kamerás fronton minimálisan különbözteti majd meg magát, teljesítményben viszont a MediaTek Dimensity 9300+ SoC-val potensebb ajánlat lehet, mint a Dimensity 8300 köré épülő Xiaomi 14T.

A 13T széria tagjai tavaly korrekt fotós és videós képességeket biztosítottak, a kiszivárgott adatok alapján a Xiaomi idén is a képalkotási képességeivel szeretné kiemelni a T-szériát.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.