Az NVIDIA még az év elején jelentette be lokális AI chatprogramját, ami Chat with RTX néven tölthető le, amire az AMD később az LM Studio alkalmazás Radeon GPU-ra való optimalizálásával reagált.

Hirdetés

Az Intel is úgy gondolta, hogy nem maradhatnak ki ebből, így kiadták az AI Playground programjukat, ami részben egy fenti szoftverekhez hasonló, lokálisan futtathtó AI chatbot, de van némi csavar még a történetben, ugyanis továbbá két extra szolgáltatást kínál a Santa Clara-i óriáscég.

Az AI Playground része ugyanis egy lokális képgeneráló is, ami Stable Diffusion modelleket használva hoz létre leírás alapján képeket, továbbá a már meglévő fotókat is képes feljavítani.

Az alábbi GitHub oldalon elérhető, nyílt forráskódú szoftver az OpenVINO keretrendszert használja, így képes kihasználni az XMX feldolgozókat az egyes Arc GPU-kban, de fontos követelmény a minimum 8 GB-nyi fedélzeti tár.

Az Intel elárulta már, hogy készül majd egy Core Ultra sorozatú processzorokhoz szabott variáns is, ami az IGP és az NPU erejét egységesen képes kihasználni.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.