Még tavasszal írtunk arról, hogy az alaplapok okozhatják az újabb és gyorsabb Intel CPU-k instabilitását, amit a Santa Clara-i óriáscég nemrég el is ismert, azóta pedig érkezett is egy hivatalos válasz, amely kifejtette, hogy ténylegesen milyen megoldásra számíthatnak a felhasználók.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban ugyanakkor megjelentek az egyes közösségi fórumokon azok az információk, hogy a notebookokba kerülő 13. és 14. generációs, Raptor Lake processzorok is instabilan működnek egy idő után például az Unreal Engine-nel, illetve tömörítőalgoritmusok mellett.

A helyzetre az Intel egy közleményben reagált a Digital Trends számára, amelyben elismerik, hogy tudomásokra jutott néhány, instabilitással kapcsolatos jelentés a 13. és 14. generációs mobil Core processzorokkal kapcsolatban, de a részletes elemzéseink szerint ezek nem ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mint az asztali sorozat, a rá jellemző instabilitási gonddal.

A vállalat szerint a 13. és 14. generációs mobil rendszereknél jelentett tünetek – beleértve a rendszer lefagyását és összeomlását – olyan általános gondok, amelyek széleskörű szoftver- és hardverproblémákból eredhetnek. A Santa Clara-i óriáscég arra ösztönzi a felhasználókat, hogy ha gondokat tapasztalnak, akkor további segítségért forduljanak a notebook gyártójához.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.