Ahogy a hatalmas áttörést ígérő fúziós reaktorok, úgy a solid state, vagyis a szilárdelektrolitos akkumulátorok is mindig csak „hamarosan érkeznek”. Az akkupiacot alapjaiban felforgató technológia azonban most már tényleg közel van a tömeges bevezetéshez, itt-ott limitáltan már használják is. Amennyiben pedig minden reményt beváltanak, úgy másfélszer nagyobb energiasűrűséget, dupla ciklusélettartamot, biztonságosabb működést és gyorsabb töltést hozhatnak.

Ultra, 40 mm, 44 mm
Az aktuális óracsalád [+]

Az okosórák és egyéb viselhetők nem csak ezekből profitálhatnak (bőven ráfér a műfajra az üzemidő és a töltésteljesítmény növelése), a várhatóan alacsony kezdeti gyártáskapacitással és kihozatallal együtt is temérdek apró akkumulátor készülhet, mielőtt felkészül a piac a jóval nagyobb egységek gyártására.


A Galaxy Ring [+]

A koreai Bloter úgy hallotta: előrehaladott állapotban zajlik éppen az ilyen parányi akkuk fejlesztése a Samsung kutatás-fejlesztési laborjában a tömeggyártás felé haladva, és már 2026-ban ilyen teleppel érkezhetnek a Galaxy Watch órák és olyan viselhetők, mint a dologból szintén profitáló Galaxy Ring okosgyűrű.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.