Tizenhét éve, hogy bemutatta az Apple eddigi legsikeresebb termékét, az iPhone-t. A telefon fejlesztése során több olyan prototípus is készült, melybe a cég mai helyzetét is megalapozó iPod által használt kör alakú beviteli forrást (Click Wheel, Touch Wheel, Scroll Wheel) építették. A TinyPod nevű Apple Watch kiegészítő is erre épít, a 80 amerikai dolláros (75 eurós) áron árult Watch tok alján egy jobbra és balra forgatható, kattintható kör van, mely az óra oldalán található koronát mozgatja és nyomja bemechanikusan, így navigálva a rendszerben.

TinyPod három méretben
TinyPod három méretben [+]

A szilikon tok a kijelzőt nem fedi, így természetesen az érintéssel is kezelhető, valamint a második (vagy Ultrán harmadik) gombnak is megvan a helye. Van olyan változat is, amiben nincs tekerentyű alul, annak egyszerűen kivágták az oldalát ott, ahol az Apple Watch gombjai vannak. Azért 30 dollárt (25 eurót) kérnek el.

Hirdetés

Ez a click wheel nélküli TinyPods LiteEz a click wheel nélküli TinyPods Lite Ez a click wheel nélküli TinyPods Lite [+]

A TinyPod víziója weboldaluk szerint az, hogy az iPhone-t hátrahagyva, LTE-képes Apple Watchot vihet magával az ember egy ilyenben, így „a telefonja lehet a telefonjától távol”. Azzal, hogy nincs csuklóra szíjazva, egy napnál jóval hosszabb ideig bírja az óra, így akár használható minimalista mobilként vagy egyszerű médialejátszóként is. Úgy is próbálják marketingelni a TinyPodot, hogy az több, mint egy tok, segítségével elszakadhat a digitális világtól használója anélkül, hogy bármilyen nehézség elé állítaná magát ezzel, hisz az iPhone-ján használt ökoszisztéma (FaceTime hívások, iMessage, kontaktok) vele marad.

Mindez jól hangzik, egyben kicsit bizarr, és vannak egyértelmű hátrányai is. Például ugyan kikapcsolható a viselés érzékelése az Apple Watch órákon, ami üzemidőt javítja, de egy rakás funkció ahhoz van kötve, kezdésként a bejövő értesítések jelzése. De ugyanígy a jelkódot is meg kell adni minden alkalommal, amint az óra nem érzékeli a bőrfelületet, az Apple Pay fizetési rendszer vagy az új Name Drop kontaktmegosztás funkció nem is működik jelkód nélkül. A telefonáláshoz pedig vagy kihangosítva kell beszélni, vagy szükség lesz egy csatlakoztatott Bluetooth eszközre.


[+]

A TinyPod hátsó oldalán kör alakban ki van vágva, hogy az Apple Watch töltőjét csatlakoztatni lehessen bármikor, a fehér színben elérhető tok pedig passzol az Apple Watch Series 4 utáni 40/41 mm-es, 44/45 mm-es modellek mindegyikéhez, valamint a 49 mm-es Apple Watch Ultrákhoz is. A TinyPod oldalán meg lehet rendelni már a terméket és a nyárra ígérik a kiszállítást. Korábban volt már hasonló koncepció, mely iPod Nanóhoz hasonló eszközzé akarta alakítani a szíjak nélküli Apple Watch órát, ám az végül sosem került piacra.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.