Hirdetés

A Micron bemutatta DDR5-ös MRDIMM memóriáit, amelyeket kifejezetten HPC (High-Performance Computing) és mesterséges intelligenciával kapcsolatos applikációkhoz tervezett.


[+]

A szóban forgó RAM-ok egyelőre csak az Intel Xeon 6 processzorokkal kompatibilisek, és kapacitás tekintetében 32, 64, 96, 128, valamint 256 GB-os modulok vannak terítéken. Az effektív órajel 8800 MHz  CL 36-os primér időzítés kíséretében , szóval nem épp csigaszerű a tempó, míg formátum kapcsán a normál magasságú kivitel mellett a TFF (Thin Form Factor) szerepel az „étlapon”.


[+]

A tradicionális RDIMM memóriákhoz képest az újdonságok akár 39 százalékkal nagyobb sávszélességet is biztosíthatnak, miközben a busz hatékonysága több, mint 15 százalékkal javult, ráadásul a késleltetések a legjobb esetben 40 százalékkal csökkenhetnek. Ettől függetlenül azt fontos megemlíteni, hogy a hivatalos MRDIMM JEDEC sztenderd még nem készült el, illetve hogy a Samsung sem volt rest kidolgozni a saját, ugyancsak 8800 MT/s-os iramot diktáló iterációját, és a már leggyártott mintákat kiküldte egyes partnereihez tesztelési célzattal.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.