A Sony bizony még mindig jelen van a mobilpiacon, és szakítva az ultraszélesvásznú, álló helyzetben keskeny és nyúlánk panellel, tömzsibb és kezesebb, 19,5:1 arányú képernyőt kínál az Xperia 1 VI esetében. Igaz: a váltással ugrott a 4K felbontás, és QHD+ helyett a Sony szerényebb FHD+-ra váltott.

Az Xperia 1 VI belső szerkezete az előd mellett
Az Xperia 1 VI belső szerkezete az előd mellett (forrás: Androidsp) [+]

Nem ez az egyetlen különbség: természetesen aktuális, Snapdragon 8 Gen 3-as a chip alsó hangon 12 GB RAM-mal és 256 GB UFS 4.0-s tárolóval – utóbbit a Micron szállítja, derül ki a WekiHome szétszedős videójából.

Ugyan a 48 megapixeles főkamera és a 12 megapixeles ultraszéles maradt, azaz a Sony nem az elérhető legnagyobb saját szenzorjait használja, a szintén 12 megapixeles teleobjektív immár 3,5x-től 7,1x-es állásig engedi az optikai nagyítást állítani, 35 milliméteres standard alapján 85-170 mm-es fókusztávolsággal és 120 mm-en, 4 cm-es telemakrók készítésével.

Az Xperia 1 VI periszkópos teleobjektívje nagyobb lett elődjénél
Az Xperia 1 VI periszkópos teleobjektívje nagyobb lett elődjénél. Androidsp [+]

Ez a periszkópos kialakítású modul értelemszerűen több helyet foglal a házban, ami 5 grammal nehezebb is, ám saját tapasztalatból mondjuk, hogy jobb az Xperia 1 VI fogása az elődmodellekénél. Jómagunk a következő napokban tervezünk a teszttel elkészülni.

Androidsp
Androidsp [+]

Nem ez az egyetlen különbség: úgy általában variált picit a Sony a komponenselrendezéssel, az Androidsp pedig kikalkulálta, hogy az 5000 mAh-s akkumulátornak a legnagyobb a volumetrikus energiasűrűsége 790 Wh-val literenként, legalábbis a fenti telefonok viszonylatában.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.