Nem az innovációról szólt a júliusi forróságban tartott Galaxy Unpacked esemény, legalábbis az itthon nem kapható Galaxy Ring okosgyűrűt leszámítva. Az egyik hajlítható minimális dizájnkorrekciót kapott, míg óravonalon a Galaxy Watch Ultra az újdonság, amit sokan neveztek Apple Watch Ultra koppintásnak a bumfordi kivitel és a vastag, narancssárga szíj miatt.

A Hermes H08 a Galaxy Watch Ultra mellett
A Hermes H08 a Galaxy Watch Ultra mellett (forrás: 9to5Google) [+]

Mondjuk a 9to5Google jogosan jegyzi meg, hogy ma már dizájninspiráció, inkább négyzetes tokozásba került, kerek számlapos Hermes H08 lebeghetett a Samsung mérnökök szeme előtt, de amúgy szerkesztőségünkben és olvasóink között is akadnak, akiknek speciel bejön ez a forma, ezért is szubjektív az esztétikai értékítélet. Aligha fog örülni viszont bárki egy csendben eszközölt változásnak: sem a Watch7, sem a Watch Ultra nem tölthető többé Galaxy telefonról annak vezetéknélküli energiamegosztás funkcióját használva.


[+]

Ennek a furcsa döntésnek a hátterében az új és elvileg pontosabb szenzorszett áll, magyarázza a Samsung, bár érdemes hozzátenni, hogy a gyári töltő mellett sikerült a Watch7-et a Samsung 10 000 mAh-s akkubankjával tölteni (van rajta egy vezetékmentes korong), tehát ott nem volt kompatibilitási gond. Ugyanakkor sem a nálunk lévő Galaxy S23 Ultra, sem pedig a vadiúj Z Fold6 nem kezdte meg a friss óra töltését, ehelyett az alábbi üzenet ugrott fel: a töltés leállt, hogy ne keletkezzen kár. Kompatibilis töltőt használjon.


[+]

Valljuk be: ez nagyon kellemetlen és őszintén érthetetlen üzenet. A Samsung végtelen kutatás-fejlesztési büdzséjével tényleg nem sikerült olyan szenzorszettet alkotni, ami kompatibilis az eddigi mobilos töltéssel? Illetve, ha ezek szerint nem sikerült, ennek tudatában nem lehetett volna az idei csúcsmobilokat a változásra felkészíteni? Nagyon úgy tűnik: nincs kellő összhang a Samsung különböző fejlesztőcsapatai között.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.