Hirdetés

A tavalyi év elején még 58%-os részesedéssel birtokolta a Samsung a foldable készülékek piacát, ám 2024 elejére ez 23%-ra apadt. Mégsem arról van szó, hogy az embereket nem érdekli többé a Z Flip vagy a Z Fold: a kínai gyártók húztak bele, az összes szereplővel együtt pedig egy év alatt 49%-ot gyarapodott a piac. Ennek a Huawei volt a fő haszonélvezője 14-ről 35%-ra növelve részesedését, de jócskán erősített a Honor és a Motorola is a Lenovo égisze alatt.


(forrás: Counterpoint Research) [+]

Persze a július elejétől szeptember végéig tartó harmadik negyedévben várhatóan ismét a Samsungnál lesz az előny, hiszen most jelentették be a Z Flip6-ot és a Z Fold6-ot, igaz: az előbbi ismert receptből dolgozik és az utóbbi is apró dizájnkorrekcióval kell beérje, úgyhogy még kérdéses, mekkora lelkesedéssel számolhat a gyártó a pénztáraknál.


A tegnapi Galaxy Unpacked készülékpalettája [+]

TM Roh, a Samsung mobildivízójának a feje is óvatos gyarapodással számol: egy interjúban elmondta: nehéz a pontos eladásokat megtippelni, a cél mindenesetre 10%-kal több hajlítható készülék elpasszolása az előző generációhoz képest. Feltétlenül segíthet a Galaxy AI és több új, One UI 6.1.1-es funkciója, de amúgy a konstrukció színvonala, a zsanér tartóssága és a hétéves szoftverfrissítési garancia a Samsung sikere mellett szól.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.