Hirdetés

A DFI már régen búcsút intett az egyszerű konzumer alaplapok világának (itt most egy férfias könnycseppet elmorzsolva emlékszünk vissza a mágikus LANParty UT szókapcsolatra és az UV-aktív foglalatokra – no meg a tényre, hogy zsenge ifjúságunk botorságában nem hoztuk el hardverapróról azt a több, mint barátságosan árazott nF4 SLI-DR Venust…), de a vállalati szegmensből továbbra is aktívan kiveszi a részét, és erre szolgál tanúbizonyságul a cég legújabb SoM-ja (System-on-Module), amit többféle Intel Amston Lake, illetve Alder Lake-N processzorral is kérhetünk. E központi egységek közül talán az Atom X7000RE szériás darabok a legérdekesebbek, ugyanis az Intel TCC (Time Coordinated Computing) és TSN (Time-Sensitive Networking) kiaknázásával tekintélyes előnyhöz jutnak bizonyos felhasználási körökben a szimpla, X7000E sorozatú lapkákhoz képest.

Az ASL9A2 típusjelű újdonság egy COM Express R3.1 Mini Type 10 modul, amely maximum 16 GB-nyi, 4800 MT/s-os tempóval dolgozó LPDDR5 memóriát tud kezelni kétcsatornás módban, és kijelzőket LVDS/eDP vagy DDI interfészeken keresztül lehet rá csatlakoztatni. A HD hangkodekkel ellátott csöppség bővíthetőségét négy x1-es PCI Express 3.0, egy I2C, egy SMBus, egy LPC, egy opcionális SNDW, egy szintén opcionális eMMC, egy GSPI, valamint egy UART (TX/RX) csatol biztosítja, és a hálózatra való fellépést egy Intel i226-IT vagy i226-LM kontroller hajtotta, 2,5 gigabites Ethernet segítségével oldhatjuk meg. Az alternatívaként dTPM vagy fTPM modullal felvértezhető, 256 szintű Watchdog Timerrel érkező konstrukció 8 bites DIO-val jön, és két SATA-s háttértárral boldogul el a két USB 3.2 Gen 2 Type-A, plusz nyolc USB 2.0 aljzaton kívül.

A 84 mm széles és 55 mm mély hardver felszereltségtől függően a -5-től 65 °C-ig vagy -40-től 85°C-ig nyújtózó környezeti hőmérséklet-tartományban működtethető (90 százalékos páratartalomig), ráadásul ha azt szeretnénk, akkor előtelepítik nekünk a DFI AMI BIOS-t leváltó Slim Bootloader firmware-ét, ami a kompaktság, a biztonság és a nagy sebesség triumvirátusát tereli egy karámba. Igény esetén rendelkezésünkre áll a cég Intel x86 alapokon nyugvó SoM-okhoz készített Fast Resume & Low Power Standby technológiája, amelynek hála 1 watt alá csökken a készenléti fogyasztás, és az alvó állapotból történő ébredés az 1 másodperces határon belül lesz.

Ahogy az az efféle holmiknál gyakran lenni szokott, a vételár és az egyéni konfigurációk kapcsán közvetlenül a gyártót kell megkeresnünk.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.