Az idei tavasz vége, nyár eleje érdekes volt a strapamobilos szegmensben, egyrészt a CAT kilépője, másrészt az új, hőkamerával és éjjellátóval szerelt Ulefone Armor 25T Pro megjelenése miatt. A modellt akkor bemutattuk, bár tesztelni még nem volt lehetőségünk. Időközben pedig megérkezett kistestvére is, melyben SoC-t cseréltek, így lejjebb is nyomták az árát 30 dollárral.

A MediaTek Helio G99 köré épülő Ulefone Armor 25T csak 4G-képes készülék, július 14-én indul értékesítése 260 dolláros áron a cég hivatalos AliExpress boltján keresztül. A cikk írásakor magyarországi kiszállítással nálam 130 ezer forintot ír az AliExpress és augusztus 2-re ígéri a házhoz szállítást EU-s töltővel, és olyan Android 14-gyel a telefonon, melyen a teljes Google-csomag ott figyel.

Az Armor 25T legfontosabb specifikációi
Az Armor 25T legfontosabb specifikációi (forrás: Ulefone) [+]

Maradt a 12 GB RAM, a 256 GB háttértár és a bővíthetőség lehetősége is, akár 2 TB-ig. A memória itt is LPDDR4x, de a tárhely UFS 2.1 helyett UFS 2.2-re váltott. Nem áldoztak az akkumulátorból sem, 6500 mAh-s telep 33 wattos vezetékes és 30 wattos vezeték nélküli gyorstöltéssel. A gyártó szerint akár egy teljes hétig is el lehet lenni egy töltéssel.


(forrás: Ulefone) [+]

A kijelző 6,78”-es FHD+ felbontású LCD panel 120 Hz-es frissítéssel és felül-középre lyukasztott 32 MP-es, Samsung GD1-es érzékelőt használó előlapi kamerával. A készülékház 177,4 x 81,4 x 12,5 milliméter és 326 grammot nyom, megvan az IP68-as, IP69K, valamint MIL-STD-810H minősítése víz és por ellen. Ezek az adatok is megegyeznek a Pro modellével.

Különbségek a 25T és a 25T Pro változata között
Különbségek a 25T és a 25T Pro változata között (forrás: Ulefone) [+]

A hátlapból kiemelkedik a kamerasziget, melyen egy 50 MP-es főkamera (Samsung GN1-es szenzor) található elektronikus stabilizációval, mellette pedig egy éjjellátó kameraként hasznosított 64 MP-es OmniVision OV64B1B szenzor. Utóbbi az infravörös tartományban dolgozik a hátlapra pakolt IR villanókat is bevetve olyan alkalmakkor, amikor az emberi szem már csak a vaksötétet fogja fel. Ezek mellett pedig megmaradt a ThermoVue hőkamera is, ez jóval szerényebb felbontású 160 x 120 pixelen, persze itt nem a tűéles kép, hanem a nagy mérési tartomány (-20 – 550 Celsius-fok, 1 km), a jó érzékenység (kisebb, mint 50 mK) és a relatív pontosság (legfeljebb 3 fokos tévedés) a lényeg.

Így néz ki az Armor 25T, ránézésre megkülönböztethetetlen a Pro változattól
Így néz ki az Armor 25T, ránézésre megkülönböztethetetlen a Pro változattól

Az Armor 25T-ben megvan az ujjlenyomat-leolvasó az oldalsó gombban, a microSD mellett még hely két nanoSIM-nek, melyeket egyidejűleg is kezel a telefon, VoLTE támogatással. Kétsávos Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou és QZSS navigációs rendszerek támogatása, Google Pay támogatás NFC-vel, infravörös port a kereten, 3,5 mm-es csatlakozó, programozható gomb és USB-C (USB 2.0) is felírható még az Armor 25T tudáslistájára, szóval tényleg csak a teljesítményből és az 5G-ről kell lemondania annak, aki a Pro változat helyett ezt választja. Ráadásul értesítő LED-ről is ír a termékoldal, és a dobozban védőfólia mellett töltő adaptert is mellékel a gyártó. További részletekért az Armor 25T termékoldala itt található.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.