A 2024-es nyári Samsung Galaxy Unpacked újdonságai között két fülhallgató is van, a Galaxy Buds3 és a Galaxy Buds3 Pro. A fülhallgatók dobták a dél-koreaiak által eddig használt bogyószerű kialakítást és az Apple AirPods dizájnára kissé hajazót vezettek be helyette. Az amerikai konkurenssel való összehasonlítás bár elcsépelt lehet, elkerülhetetlen, hisz a Galaxy Buds3 amellett, hogy szárat növesztett, nyitott kialakítással a fülkagylóban ül, akárcsak az Apple AirPods, míg a Galaxy Buds3 Pro cserélhető gumiharanggal rendelkezik, így in-ear módon a hallójáratban ül (mint az AirPods Pro). A Samsung két új fülhallgatójának ára Magyarországon 69 990 forint és 99 990 forint lesz, előrendelői ajándékként a Buds3-hoz csatos tokot, a Pro verzióhoz vezeték nélküli töltőt adnak.

Galaxy Buds3 szürke színben
Galaxy Buds3 szürke színben [+]

A két eszközhöz járó töltő és hordozó tok mérete megegyezik (58,9 x 48,7 x 24,4 mm és 46,5 gramm), ám a fülhallgatók már eltérnek. A Buds3 mérete 18,1 x 20,4 x 31,9 mm és 4,7 gramm, ezzel szemben a Buds3 Pro 18,1 x 19,8 x 33,2 mm és 5,4 gramm. A különbséget magyarázza a gumiharang, illetve a belső felépítésbeli különbség is. Míg a Buds3 hangsugárzója egyutas 11 mm-es dinamikus meghajtó, addig a Buds3 Pro kétutas rendszerrel szólal meg, amely egy 10,5 mm-es dinamikus mélysugárzót és egy 6,1 milliméteres síkmembrános magassugárzót jelent.

Galaxy Buds3 Pro fehérben
Galaxy Buds3 Pro fehérben [+]

Mindkét fülhallgatóban három mikrofon van, mindkettő támogatja az új SSC UHQ és SSC Hi-Fi kodeket, amivel kompatibilis Samsung telefonról akár 24-bites és 96kHz-es hangot is képes fogadni a fülhallgató. Bluetooth 5.4-en kommunikál egyébként mindkét eszköz és támogatott az SBC, valamint AAC kodekek használata is. Megvan a 360 Audio térhatású hangzás és az aktív zajszűrés is. Viszont itt a Pro modell már többet tud, mert az eszköz képes különbséget tenni a zajok (városi zaj, sziréna) és az emberi beszédhangok között és akár automatikusan váltani a zajszűrés erősségén, illetve átengedni a beszédhangokat. Az adaptív EQ viszont mindkét modellben megtalálható.

A tok megegyezik, a fedél pedig átlátszó
A tok megegyezik, a fedél pedig átlátszó [+]

A száron érintőfelület az irányításhoz és LED fény is található, a Samsung pedig nem szárként, hanem pengeként hivatkozik a fülhallgató adott részeire az angol nyelvű sajtóközleményben. Neve lényegtelen talán, érdekesebb az, hogy a VPU és egy gépi tanulási modell segítségével a Buds3-ak képesek a beszédhangok természetes leképzésére zajos környezetben is, és akár 16 kHz-en továbbítani hívás közben. Ehhez természetesen kompatibilis telefon is szükséges, a leírás szerint egyelőre a Szuper-Szélessávú Hívás funkció csak Samsung készülékeket támogat. Ugyanígy a Galaxy AI funkciókhoz is kompatibilis Samsung mobil kell, ezekkel a Buds3-ak képesek élőben tolmácsolni, hangparancsra a lejátszáson változtatni.


(forrás: Samsung) [+]

Mindkét modell IP57-es védelmet kapott, rendszerkövetelményük minimum Android 10 és 1,5 GB RAM a csatlakoztatott készülékben. Megvan a gyorsulásmérő, Hall-érzékelő és a viselés-érzékelés is. A Buds3-ban egy 48 mAh-s akkumulátor található, a Buds3 Pro telepe 53 mAh-s. A töltőtok egységesen 515 mAh-s. A Samsung szerint ezekkel az aksikkal a zenelejátszás 5 és 6 óra lehet a Buds3-on és a Prón, ha kikapcsolja a felhasználó az ANC-t, az plusz egy órányi aktív üzemidőt jelent. A beszélgetési időt 3,5 és 4,5 órában határozta meg a gyártó, a maximumra itt 5 órát ígérnek. A tok ötször tudja feltölteni a Buds3-at, négyszer a Buds3 Prót.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.