Online sajtótájékoztató keretein belül részletezte a Yettel Magyarország július 9-én reggel, hogy mit is takar a június vége óta adatforradalomként reklámozott újdonságuk. Arra a reklámokból már lehetett következtetni, hogy valamilyen korlátlan mobiladatot kínáló konstrukció lesz, most pedig végre a részleteket is megismerhettük. A Yepp névre hallgató lakossági tarifa hűségidő nélküli, korlátlan adatot tartalmaz, de érdekessége mégsem ez, inkább a szerződés megkötésének, illetve a termék árának kiegyenlítése, mely úgy működik, ahogy egy digitális szolgáltatásra (pl. Netflix, Spotify, Apple One) előfizet az ember.

Ennek részeként nem kell a szerződéskötéshez és előfizetéshez megjelenni a Yettel boltjainak egyikében, elég az applikáción keresztül intézkedni. Egyelőre a havidíjas Yettel előfizetők számára nem érhető el a Yepp, és kikötés a magyar személyazonosító igazolvány megléte is a digitális tarifa használatához. Utóbbi kizárja annak a lehetőségét is, hogy másnak vásároljunk Yepp díjcsomagot. Az alkalmazás felismeri, hogy a készülék eSIM használatára képes-e, és automatikusan felajánlja a Yepp mellé ezt a lehetőséget leggyorsabbként, a vásárlási folyamat végén pedig telepíthető is az eSIM az alkalmazáson keresztül Android és iOS rendszereken egyaránt, illetve támogatottak a Huawei HMS keretrendszerrel rendelkező készülékek is. Ha a megrendelő eszköze nem eSIM-kompatibilis vagy egyszerűen csak fizikai SIM-et szeretne, akkor az is választható. Utóbbi kiszállítása ingyenes Budapesten, Debrecenben, Győrben, Pécsett és Szegeden, ahol akár egy órán belül Wolt futár ki is viszi a kártyát. Országszerte máshol az MPL-kiszállítás opció, arra minimum egy nap kiszállítási időt ígér a Yettel.

Ezt látják majd a Yettel alkalmazásban azok, akik mától a Yepp tarifát szeretnék megvásárolniEzt látják majd a Yettel alkalmazásban azok, akik mától a Yepp tarifát szeretnék megvásárolniEzt látják majd a Yettel alkalmazásban azok, akik mától a Yepp tarifát szeretnék megvásárolni Ezt látják majd a Yettel alkalmazásban azok, akik mától a Yepp tarifát szeretnék megvásárolni [+]

A Yepp a streamingszolgáltatásokhoz hasonlóan hűségidő nélkül vehető igénybe: a szerződés során megadott bankkártyáról havonta vonódik le a következő hónap díja, ám az előfizetés bármikor szüneteltethető és hat hónapon belül extra költség nélkül újraaktiválható, vagy éppen lemondható. A tarifa alapesetben korlátlan beföldi adatkeretet és havi 50 GB EU és 1-es díjzónás roaming adatot, valamint bejövő hívás- és SMS-fogadást tartalmaz. Ha valaki lemondja az előfizetési napforduló előtt a szolgáltatását, a már kifizetett ciklus végéig továbbra is használható marad a szolgáltatás változatlan feltételekkel, később pedig újraaktiválható.


(forrás: Yettel) [+]

Árak

A Yeppért bevezető akcióban a Yettel szeptember 30-ig 5990 forintot kér, ám a promóciós időszak zárultával októbertől 8990 forint lesz a szolgáltatás ára. Ehhez jönnek még a kiegészítő csomagok 1490 – 9990 forint közötti összegekért, melyekre akkor lesz szüksége a felhasználónak, ha SMS-t küldeni, hívást indítani vagy 1-es díjzónán kívül adatbarangolni is szeretne. Minden kiegészítő szolgáltatást egyszerűen a Yettel appon keresztül lehet megrendelni a csatolt bankkártyát terhelve, és opció a megújuló szolgáltatás vagy az egyszeri megvásárlása is (kivéve roamingnál, ott csak egyszeri opciók vannak). A HWSW számítása szerint ha Yepp netet, SMS-t és hívásindítást is összerak a felhasználó, októbertől 12 470 forintra nőnek a költségei, ami már az 50 GB adatforgalmat is tartalmazó Yettel Prime Simple Net havidíjas előfizetéssel van egy szinten. Viszont amíg a havidíjas csomagok mellé jár készülékkedvezmény, a Yepp nem tartalmaz ilyet, csak listaáron lehet vele mobilt venni a szolgáltatónál.

(forrás: Mobilaréna) [+]

A kiegészítő csomagokról a Yettel így fogalmaz: “Yepp ügyfeleinek kimenő hanghívásért vagy SMS-küldésért csak akkor kell fizetniük, ha ilyen szolgáltatásra szükségük van: rugalmasan, akár havonta személyre szabhatják az előfizetésüket – azaz eldönthetik, hogy az éppen aktuális igényüknek megfelelően mennyi kimenő hívásra vagy SMS küldésre van éppen szükségük. Ehhez a Yettel appban extra perceket, SMS-t és roaming-adatot vásárolhatnak egyszeri és megújuló változatban, amelyek rugalmasan módosíthatók és lemondhatók, ahogy éppen szükség van rá: kimenő hanghívás esetén 50, 250 perces és korlátlan csomag, SMS-küldés esetén 50 db-os csomag. A Yepp ügyfelek a legtöbb, előfizetésükkel kapcsolatos ügyet digitálisan, a Yettel alkalmazásból indulva intézhetik: az extra szolgáltatások megrendelése és az elmentett bankkártyával történő, egyszerű fizetés, továbbá az ügyfélszolgálattal 0-24-ben elérhető chaten való kapcsolattartás is itt történik.” A hóközben aktivált kiegészítő csomagokért részarányos díjat számol fel a szolgáltató.

(forrás: Mobilaréna) [+]

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Yepp lokálisan fejlesztett és lokális igényekre szabott tarifa, a felhasználókat pedig az operátor felengedi a 4G mellett 5G hálózatára is. Bár pontos dátum nem hangzott el, a Yettel ígérete szerint dolgoznak azon, hogy jelenlegi lakossági ügyfeleik is válthassanak a Yepp tarifára. Ennek részleteit későbbi tájékoztatással ígérték közzétenni.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.