Hirdetés

Elsőként kínált fejlett vízállóságot a Galaxy Z Fold3 a hajlítható képernyős műfajban, az IPx8 védelem mindenesetre azt jelenti, hogy bár attól nem kell tartani, hogy sekély vízbe ejtve a telefon beázik, a por elleni hivatalos minősítést a rákövetkező összecsukhatók sem kapták meg. Ennek az az oka, hogy a zsebben és a környezetben egyszerűen annyi szennyeződés, homokszem és egyéb apró anyag van, hogy elkerülhetetlennek tűnik valamennyi bejutása egy mozgó zsanérral szerelt készülék belsejébe, és a kijutás egyáltalán nem nyilvánvaló.


(forrás: SamMobile / Evan Blass) [+]

A Samsung viszont legalább 2023 óta azon dolgozik, hogy készülékei a porálló védelmet is teljesítsék, legalábbis akkor hallottunk róla először. IP68-as, hagyományos telefonokkal a piacon vélhetőleg már hamarabb ezt a cél tűzték ki Dél-Koreában, és idén, a Z Fold6-tal és Z Flip6-tal teljesíthetik, derül ki a most felbukkant promóciós anyagokból. Ezek alapján Armor Alumínium keretre, Gorilla Glass Victus 2 külső védőüvegre és IP48-as minősítésre lehet számítani, ami teljes vízállóságot jelent, viszont nem tökéletes porállóságot.


(forrás: SamMobile / Evan Blass) [+]

Tegyük hozzá: a Samsung konkrétan IP48-as vízállóságról beszél, a porálló szót nem használja, viszont a 4-es jelölés az IP-táblázatok szerint 1 mm átmérőjű vagy nagyobb szemcsék kívül tartását jelenti garantáltan. Ügyes konstrukcióval pedig ennél apróbb por- és homokszemeket is kicsukhatnak a mobilok, csak nem lesz ehhez magasabb szintű IP-garancia, ami az első számot illeti. A második, 8-as szám a vízállóságot másfél méter mély vízben, fél óráig szavatolja, és ezt a Samsung fel is tünteti. Alább két infografika is megtekinthető a további részletekről, egyelőre még mindig nem hivatalos forrásból.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.