Hirdetés

A cég saját állítása szerint a piac első VESA Dual Mode kompatibilis LCD monitora lehet a ROG Strix XG27UCG, melynek létezését már korábban meglebegtették, de csak most élesítették be a specifikációkat is tartalmazó termékoldalt.


[+]

Az ott található információk alapján tehát egy 27 hüvelykes Fast IPS panelt használó, alapból 4K felbontású kijelzőt várhatunk, melynek ebben az üzemmódban 160 Hz lesz a maximális frissítési frekvenciája. Ahogy az várható volt, az extra tudás tekintetében megkapunk mindent: 1 ezredmásodperces GtG, G-Sync/Adaptive Sync, 95%-os DCI-P3 lefedettség, GamePlus, Shadow Boost, ELMB Sync, DisplayWidget-támogatás, és így tovább. A panel 350 cd/m2 maximális fénysűrűséget kínál normál esetben, a HDR tartalmaknál a csúcsfények a 400 cd/m2 szintet is elérhetik.


[+]

Az adott esetben 100 x 100 mm-es VESA szabványos tartóval is helyettesíthető állvány magasságbeli állíthatóságot és pivotot is kínál, illetve rendelkezik egy 1/4”-os állványmenettel is, ha például webkamerát vagy okostelefont akarnánk felszerelni rá. Bemenetekből egy DisplayPort 1.4, egy HDMI 2.1 és egy DP-Alt módot is támogató Type-C konnektor található a kijelzőn – ez utóbbi USB-PD funkcióval is rendelkezik, de sajnos csak 15 wattos teljesítményhatárig működik, és hub sem tartozik hozzá, így teljes értékű USB-s dokkolót nem kapunk.

A készülék igazi különlegessége az eddig OLED-es monitoroknál látott Dual Mode lesz, melynél a maximális frissítési frekvencia megduplázódik, viszont a felbontás a negyedére csökken, tehát 4K helyett csak Full HD-ben élvezhetjük a játékokat. Mint azt az ilyen technológiát kínáló LG UltraGear 32GS95UE tesztjében is megjegyeztük, ezzel ezek a kijelzők igazán univerzálisak lehetnek, hiszen normál felhasználáshoz, munkához, eseti játékhoz ott a 4K felbontás, és vele a részletgazdagság, képélesség, de elég egy átváltás, és esporthoz ugyanúgy alkalmassá válik a képernyő.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.