Hirdetés

Ha most a később és kicsit butított változatban érkező FE-t félretesszük, háromtagú a Galaxy S széria, ami idén a Galaxy S24-et, az S24+-t és az S24 Ultrát jelentette. A hármas stratégia méretválasztás szempontjából jó, a Samsung viszont úgy kavargatja a lapokat és a komponenseket, hogy az emberben mindig marad egy kis hiányérzet.

Balról jobbra: Ultra, plusz, alapmodell
A Galaxy S24+ majdnem akkora, mint az Ultra, ám jóval szerényebb a felszereltsége [+]

A 370 ezres nyitáshoz méltatlan volt a 6,2″-es Galaxy S24 mindössze 8/128 GB-os alapkonfigurációja, míg 480 ezerért a 6,7″-es Galaxy S24+ a 6,8″-es Galaxy S24 Ultra fejlettebb kameraszettjéről maradt le. Így nem olyan tiszta a paletta, mint az Apple-nél, ahol két sima és két Pro modell közül lehet választani egyértelműbb különbségekkel. Ezért lehet, hogy jövőre a Samsung átvariálja a dolgokat: eleve az S24+ méretében várható a Galaxy S24 FE, úgyhogy logikusnak tűnhet a középső modelltől megszabadulni, bár az Android Headlines „bizonyítéka” a legkevésbé sem kézzelfogható.

Samsung Galaxy S24 a kezemben
Ráférne a komolyabb fejlesztés a legisebb Galaxy S készülékre [+]

A publikáció kiszúrta az IMEI adatbázisban a Galaxy S25 és az S25 Ultra számos variációját régió szerinti kóddal (SM-910B, SM-S938B stb.), és hiányoznak ugyaninnen az Galaxy S25+ termékkódjai. Azért ebből ne vonjunk le messzemenő következtetéseket, mindenesetre profitálhatna a família abból, ha a belépőmodell nem spórolna többé a gigabájtokon és a sokéves, néha alacsonyabb felbontású kameraszenzorokat a komplett széria esetében nagyfelbontású, quad-Bayer szett váltaná a kínai riválisok mintájára, ám ebből aligha lesz jövőre valami.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.