Hirdetés

A ZTE-hez tartozó Nubia márka megtartotta Kínában a játékorientált Red Magic sorozat legújabb tagjainak bemutatóját. A Red Magic 9S Pro és a Red Magic 9S Pro+ első ránézésre semmiben sem különböznek a tavaly év végén bemutatott Red Magic 9 Pro okostelefontól, minden lényegi változás a hátlap alatt történt. Ilyen az aktuális Qualcomm csúcskategóriás Snapdragon 8 Gen 3-as platform CPU-jában a Cortex-X4-es  magnak 3,4 GH-re skálázása, illetve a GPU 1 GHz-re húzása.


(forrás: Nubia) [+]

Ezekkel a gyártó szerint az AnTuTu teszten a Red Magic 9S Pro éri el a legmagasabb eddigi pontszámot valaha androidos telefonok között a maga 2 369 542 pontjával. Persze ez a szám remek marketinges szempontból, számunkra érdekesebbek az ICE 13.5 névre hallgató hűtőrendszer számai. A passzív részként hűtő gőzkamrát 10 182 mm2-re növelték, ami párban a 22 000 másodpercenkénti fordulattal pörgő aktív ventillátorral +1,5 Celsius-fokkal képes alacsonyabb hőmérsékletet elérni, mint az elődben használt ICE 13-as rendszer. A Nubia szerint míg az ICE 13-as átlagosan 18°C-ot hűtött, addig az ICE 13.5 átlagosan 19,5°C-al tartja hűvösebben a processzort. Az aktív ventillátor továbbra is a készülékház oldalán, a kamerák alatt kapott helyet.


[+]

Az új hűtésre azt mondja a gyártó, 25 Celsius-fokkal hűvösebben fogja tartani a CPU-t
Az új hűtésre azt mondja a gyártó, 25 Celsius-fokkal hűvösebben fogja tartani a CPU-t [+]

A 9S Pro és Pro+ modell közti különbség többek között az akkumulátorban van. Előbbi 6500 mAh-s teleppel és 80 wattos vezetékes töltéssel van ellátva, utóbbi 5500 mAh-s telepet kapott, ám 165 wattot vesz fel vezetékről. Ezzel a 9S Pro alig több mint fél óra alatt tölthető fel, a 9S Pro+ végez a töltéssel 16 perc alatt. Megvan az opció az átfolyó töltésre, vagyis az akkumulátort kikerülve, közvetlen a hardvert látja el árammal a telefon. Mindkét modell 8,9 mm vastag és 229 gramm, ez sem változott az elődhöz képest.


[+]

Gaming telefonnál fontos a kijelző, a BOE szállítja a 6,8”-es OLED panelt a Red Magic 9S Pro mobilokba (BOE Q9+ kijelző van bennük), a felbontás 1116 x 2480 pixel, a frissítés pedig 120 Hz. A panel érintési mintavételezése 2000 Hz, a keretbe épített érintésérzékeny ravaszoké pedig 520 Hz. A panel alatt elrejtve találni az ujjlenyomat-leolvasót és a 16 MP-es előlapi kamerát is. Idén sincsenek a kijelző szélei lekerekítve, ugyanolyan téglatestet kap a vásárló, mint tavaly.


[+]

5G, Wi-Fi 7, USB 3.2-es Type-C, 3,5 mm-es audio csatlakozó, DTS:X Ultra minősítésű sztereó hangszórók, valamint két 50 MP-es kamera még a repertoárban. A hátlapba simul az 50 MP-es, optikailag stabilizált főkamera, mely Samsung GN5-ös érzékelőt használ, és a szintén 50 MP-es ultraszéles is, mely Samsung JN1-es szenzorral dolgozik. Mellettük LED villanó és egy segédszenzor.


[+]

A rendszer a Red Magic 9.5 OS, melyben a beharangozott AI funkciók a szokásos dolgok mellett (írássegítés, összegzés, keresés, háttérkép generálás) játékra kihegyezett specialitásokat is kaptak, mint a játékon belüli navigációs segítség, az AI ravasz és a hangfelismerés. Arról, hogy ezen funkciók közül melyek lesznek elérhetők Kínán kívül is, egyelőre nincs információ.


[+]

A telefonokat július 9-én kezdik értékesíteni Kínában, az alap kiszerelés 12 GB RAM-mal és 256 vagy 512 GB tárhellyel kerül forgalomba, a 9S Pro+ pedig 16 GB operatív memóriát és 512 GB tárhelyet kap majd, mindkét modell LPDDR5x és UFS 4.0 modulokat használ. Az árak 3800 jüanról indulnak és 7000 jüanig terjednek, ez 191 ezer és 352 ezer forint közötti összegeket jelent, ám ezekre kár alapozni. A Nubia várhatóan később dobja piacra a készülékek globális változatát, melyek jellemzően a bejelentéssel együtt euróban megadott árat is kapnak.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.