Hirdetés

A Google 2023 közepén szállt be a hajlítható kijelzős telefonok piacára a Pixel Folddal, viszont egy, az XDA fórumain – azóta törölt – fotókon felbukkant prototípus alapján már 2021-ben terveztek vele. Ivy Ross, a Google hardverekért felelős egyik vezető korábban egy podcastban elárulta, a 2023-as Pixel Fold előtti prototípusok egyike sem vizsgázott elég jól ahhoz a belső teszteken, hogy piacra kerüljön. A fényképeken a Pipit név alatt futó projektről láthatók képek, a belső kijelző elvileg sérült és nem működőképes rajta.

A hátlap a Pixel 6-ra hajazott
A hátlap a Pixel 6-ra hajazott [+]

A dizájn ismerős lehet, a Pixel 6-os szériára hajaz, és érdekes látni, hogy a képarány, illetve a belső kijelző felépítése maradt a két évvel később megjelent modellen. Viszont a piacra is kerülő Pixel Fold nagyobb lett, a Pipit kódnevű prototípus összecsukva 66 x 128 mm, míg a Fold 67 x 130 mm-es. A kijelző nem változott felbontásban, típusban és képfrissítésben a piacra került modellig, de a Pipit az elérhető információk alapján még érintőtollas parancsbevitelre is fel volt készítve, ezt a Pixel Fold már nem támogatja.

Arról nincs információ, hogy pontosan mi nem volt elég jó a Google belsős tesztjein, ami miatt a Pipit végül nem került bemutatása. Valószínűsíthető, hogy az Android 12 közel sem problémamentes megjelenése után a Google az Android 12L-lel inkább a hibák kijavítására fókuszált, és ezért került a Pipit és az első generációs Tensor köré épített Pixel Tablet is vissza a fiókba a következő másfél-két évre.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.