Hirdetés

Változhat az, ahogy a szerviztechnikusok az iPhone-ok akkumulátorát cserélik, írja az Information. A lap szerint 2024-től az Apple elkezdi bevezetni az új iPhone készülékek egy részében az akkumulátor fémmel való borítását, melyet egyszerűbben lehet majd eltávolítani a házból a jelenlegi húzófüllel és csipesszel kiszedhető ragasztott telepeknél. Az iPhone 16 Pro Max lehet az első telefon, melybe beépítik ezt a fém egységet, később a teljes 17-es szériába ez kerülhet már.

Egy iPhone 15 Pro Max kinyitott háza
Egy iPhone 15 Pro Max kinyitott háza (forrás: iFixit) [+]

Az Apple állítólag a 15 Pro készülékek megjelenésekor észlelt túlmelegedési probléma újbóli megtörténésének elkerülésére tervezte át az iPhone belső felépítését és döntött valamilyen hőelvezető fém alkalmazása mellett. Mivel a ház belsejének legnagyobb részét az akkumulátor foglalja el, így valószínűleg az is közrejátszott a tervezési folyamatban, hogy az EU szabályozásai szerint 2025-től egyszerűsítenie kell a gyártóknak az elektronikai eszközök, így az okostelefonok akkumulátorának cseréjét. Az Information cikke szerint a megoldás egy, az akkumulátort körülölelő fémburkolat lett, mely hőelvezetőnek is jó és megkönnyíti az aksi cseréjét.

Jelenleg így lehet eltávolítani az iPhone akkumulátorának rögzítését, és vele a telepetJelenleg így lehet eltávolítani az iPhone akkumulátorának rögzítését, és vele a telepetJelenleg így lehet eltávolítani az iPhone akkumulátorának rögzítését, és vele a telepet Jelenleg így lehet eltávolítani az iPhone akkumulátorának rögzítését, és vele a telepet (forrás: iFixit) [+]

Jelenleg az iPhone-ok akkumulátora ragasztócsíkokkal van rögzítve, ezeket egy csipesszel egy húzófülön át lehet szó szerint kihúzni a telefonból, esetenként melegítés után, az új aksit pedig egy speciális géppel lehet a helyére nyomni az iPhone-ban. A pletyka szerint az Apple elektromosan indukált ragasztóleválasztással oldaná meg a fémborítású akku eltávolítását, vagyis egy apró áramütés után oldana a rögzítés és kivehető lenne a telep a készülékházból. Persze ez továbbra sem egyszerűsítené Fairphone szintűre az iPhone-ok szervizelését, az információk szerint az almás telefon házában továbbra is maradna a ragasztó és gumi szigetelés, melyeken a kijelző felől kellene átvágnia magát annak, aki cserélné az akkumulátort.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.