Két éven belül kamera kerülhet az AirPods fülhallgatók valamelyikére, állítja több hír, köztük maga Ming-Chi Kuo piaci elemző, aki Apple-pletykák terén megbízható forrásnak számít. Kuo információi szerint olyan infravörös kamerákról lehet szó, amikhez hasonló a Face ID rendszerben is van az iPhone és iPad készülékekben, tehát fényképezésre nem alkalmas, adatgyűjtő érzékelőkről van szó. Kuo megnevezi a lehetséges beszállítót is, ez a Foxconn, mely állítólag 18-20 millió darab szenzort tudna leszállítani az Apple részére jelen kapacitással 2026-ig, ami tízmillió AirPods fülhallgató legyártására lenne elég. Valószínűleg csak a Pro vagy Max modellbe kerülne elsőként infraszenzor, nem az alap AirPods fülesekbe.

Hirdetés

Ennek az oka pedig az infravörös érzékelők felhasználása. Az Apple állítólag a Vision Prót segítő perifériaként képzeli el a kamerás fülhallgatót, Kuo szerint az ebbe épített infravörös szenzor adatait a Vision Pro dolgozná fel, segítségével pedig pontosabb térhatású hangzásra (Spatial Audio) lenne képes a viselő fejének és testének mozgását pontosabban lekövetve. Emellett Kuo szerint az infravörös szenzorok segíthetnek az AirPods és a Vision Pro irányításában is, a fej mellett elvégzett kézmozdulatokkal is lehetne parancsot adni a VR-szemüvegnek, nem kellene a felhasználónak maga előtt, a Vision Pro érzékelőinek látóterén belül mozgatnia kezeit.


[+]

Az Apple a kézmozgással történő irányítással kapcsolatban már védetett le szabadalmakat, és benne van a lehetőség, hogy ez a funkció más párosított almás eszközzel is működne, kiváltva a fülhallgató szárának nyomkodását vagy Siri szólongatását a parancsadáshoz. Az sem elrugaszkodott ötlet, hogy a Vision Pro és AirPods Pro páros exkluzív funkciót kapjon, tavaly ősszel a második generációs Pro fülhallgató lett képes veszteségmentes hang fogadására a VR-headsetről, ezt a H2-es segédprocesszorok meglétével magyarázta az Apple.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.