Hirdetés

Bevezető

Amióta a strapatelefon műfaja létezik, azóta próbálkoznak különböző gyártók azzal, hogy valami olyan extrát találjanak ki, amit mások még nem. Voltak itt már hőkamerás modellek, akadtak endoszkópot kínáló megoldások, hatalmas akkumulátorral érkező monstrumok, infravörös kamerát is bevető megoldások, walkie-talkie cuccok, műholdas kommunikációra képes termékek, néha pedig inkább ezeket mind félreteszi a gyártó és megpróbál valami kezelhető méretű, de valamennyire csinos formájú darabot kipréselni magából.


[+]

Ennek a piacnak a másik jellegzetessége, hogy a nagy márkák szinte teljesen elkerülik. Közülük a Samsung van még talpon az Xcover szériával, no meg a Nokia próbálkozik az XR modellekkel, a CAT pedig kiesett, de árban mostanra már főleg a kínai gyártók kínálnak hardveresen versenyképes modelleket, ám ezeknél sokszor a szoftverrel és a terméktámogatással akad gond. Ennek ellenére elég sok versenyző akad, a teljesség igénye nélkül itt nyomul a Doogee, az Oukitel, az Ulefone, a Blackview és az AGM is, közülük valamelyest kilóg az Unihertz, amely inkább a különleges mobilokra hajt, mint amilyen az egészen apró Jelly, vagy a QWERTY gombsoros Titan, a strapamobiloknak pedig külön almárkát hoztak létre, aminek az a neve, hogy 8849.


[+]

Biztos velem van baj, hogy ez a szám totál semennyire nem gyújtott fényt az agyamban, pedig a dolog megfejtése az, hogy a Mount Everest 8848 méteres magasságánál akartak nagyobbat mondani. Ezt egyébként így 14 centiméterrel sikerült megugrani, mert a legutóbbi hivatalos mérés szerint a világ legmagasabb csúcsa 8848 méter és 86 centiméter magas. Hogy kavarjunk még egyet a sztorin a dolog úgy áll, hogy a 8849 brand alatt kiadott telefonok mellesleg kisvártatva megjelennek Unihertz név alatt is, ezt amúgy mind a Redditről tudom, ahol a gyártó válaszolgat ilyen kérdésekre. Is.


[+]

Mindennemű egyéb név -és számmisztikai kérdéskörökön túlmenően mégiscsak itt van nekünk a gyártó által ideküldött 8849 Tank 3 Pro, ami egy ordas nagy tégla, de ennek a méretnek és formának két olyan oka is van, amivel magyarázható a termék kiterjedése, tömege és formaterve. Az egyik a bődületes méretű akku, amely 23 800 mAh-s, a másik pedig a telefon tetején található projektor, ami ugyan különleges, de azért volt már ilyen termék nem csak Kínából, hanem a Samsung is próbálkozott ezzel Galaxy Beam néven. Mindezeken túl pedig a Tank 3 Pro egy ízig-vérig outdoor strapamobil az elpusztíthatatlanság és a camping életérzéshez kapcsolódó funkcionalitás keveredésével.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.