Friss jelentést tett közzé a TrendForce, melyben a DRAM árak várható változását elemzik, és ennek alapján a következő negyedévben sem várható a különböző memóriatípusok árának csökkenése. Egész pontosan a PC-be kerülő moduloknál átlagosan 3-8%-os drágulás várható, köszönhetően az szerverpiac erősödésének, illetve annak, hogy a gyártási kapacitás egyre nagyobb részét állítják át a HBM gyártására. A drágulás mértékét ugyanakkor némileg visszafogja, hogy a raktárak tele vannak, és a végfelhasználók oldaláról megnyilvánuló kereslet sem élénkült jelentősen.


(forrás: TrendForce) [+]

Szintén 3-8%-os áremelkedésre számítanak a mobil DRAM moduloknál. Ez nem annyira rossz hír, mert korábban ennél jóval radikálisabb volt a drágulás, azonban mostanra nagyjából stabilizálódott a raktárkészlet, így a gyártók, bár szeretnék, ennél jelentősebb emelést nem tudnak kiharcolni maguknak.

Jelentősebb, 8-13%-os emelkedéssel számolhatnak viszont azok, akik szervermemóriát keresnek. Ezen belül is elsősorban a DDR5 az, aminél a komolyabb áremelkedésre számíthatunk, mert DDR4-ből van elég a raktárakban.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.