Idén még hamarabb indulhat a naptári éven belül a következő generációs csúcshardvert használó mobiláradat, és a Xiaomié lehet az elsőség, ami a 3 nm-en várt Snapdragon 8 Gen 4 bevetését illeti. Akár már októberben elstartolhat a Xiaomi 15 és 15 Pro páros, persze csak Kínában, amit eséllyel 2025 elején követ majd a nemzetközi premier.

A Xiaomi 14 Pro laposabb házat kapott
A Xiaomi 14 Pro laposabb házat kapott [+]

Az utóbbi a Xiaomi 14 Ultrához hasonló íveket és panelt kaphat, igaz: már a 14 Pro is 6,73″-es QHD+ panelt viselt 12 bites színmélységgel és 120 Hz-es képfrissítéssel, szóval itt kevésbé kell erősíteni. A főkamera kaphatja a nagyobb változást, dobhatja ugyanis az 1/1,3″-es szenzort és az f/1,4 – f/4 között állítható apertúrát egy fix rekeszértékű, ámde 1″ jelleggel méretesebb egységért – a szenzor az OmniVision OV50K lehet.


A Xiaomi 14 Ultrára hasonlíthat elölről a 15 Pro [+]

Várhatóan marad a zoomkamera és az ultraszéles segéd 50 megapixelen, a ház viszont valamivel vékonyabb lehet a szilíciummal doppingolt, jókora telep ellenére. Ezek ígéretes adatok, ám jó eséllyel a Xiaomi 15-ből is csak az alapmodell és az Ultra jut el hozzánk, a 15 Pro Ázsiában marad.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.