Bevezető, doboz

A Pro modellek bevezetésével az iPad Air elvesztette varázsát, ami tíz éve a ceruzás reklám idején még megvolt. Az Air a második generációjával csúcsra ért, aztán az Apple úgy kezelte, mint középső gyereket. Mára pedig eljutottunk oda, hogy van az Air, ami ugye a legvékonyabb, legkönnyebb iPadnek indult, csak hát vastagabb és nehezebb, mint az aktuális Pro változat. De legalább olcsóbb, mondhatjuk, ami igaz is, a tesztünk alanyául szolgáló eddigi legnagyobb iPad Air 13 hüvelykes kijelzővel 399 990 forintos árral indul (474 990 forint, ha kell az 5G-s modem is), míg az ugyanekkora méretű Pro tablet 649 990 forint minimum (749 990 forint 5G modemmel).

iPad Air 13"-es méretben
iPad Air 13″-es méretben [+]

A MacBook Air esetén bejött az Apple-nek, hogy bedobta a 13 hüvelykes mellé a 15-ös méretet, és várhatóan lesz kereslet a 13”-es iPad Airre is, lévén a kifutott M2-es Pro tabletek még midig drágábbak azokban a boltokban, ahol maradt készlet. De hogy megéri-e százezer forintos felárat fizetni a 11”-es Airhez képest? Ha kell a nagyobb kijelző, igen, ám ez tök szubjektív. Csak készüljünk fel arra is, hogy a tartozékok is kicsit drágábbak lesznek. Ha megveszünk mindent, amit az Apple ajánl a tablet mellé (ceruza, billentyűzetes tok), de mindenből a legolcsóbb opciót választjuk és az Apple Care-t sem dobjuk a csomagba, 606 970 forintnál járunk majd az alapmodellel. Ennyiért az iStyle-nál — ők küldték az iPadet is tesztre, az is van náluk amúgy — be lehet rakni az M2-es MacBook Airt akár 512 GB-os tárolóval 13”-es méretben, vagy 15”-es kijelzővel 256 GB-os tárolóval a kosárba és még marad fagyira is. Munkára pedig még mindig alkalmasabb a macOS, de médiafogyasztásra vagy rajzolásra az iPad kényelmesebb.

A doboz és tartalma, illetve az Apple Pencil USB-C, mely külön fizetendő 36 990 forintos tétel
A doboz és tartalma, illetve az Apple Pencil USB-C, mely külön fizetendő 36 990 forintos tétel [+]

A dobozt kiürítette az Apple, idén már nem jár fali adapter a tablet mellé, csak egy mindkét végén USB-C csatlakozós kábelt adnak, az legalább szövet borítású, talán strapabíróbb. Az új iPad Airek szürke, kék, lila és csillagfény (fehér) színekben érhetők el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.