A Toshiba bejelentette, hogy hamarosan útjára indítja az MG10-D szériás, 3,5 hüvelykes HDD-it, amelyek 2, 4, 6, 8, illetve 10 TB-os kapacitásokkal készülnek, és 6 Gbps-os SATA 3.3 vagy 12 Gbps-os SAS 3.0 csatlakozón keresztül kommunikálhatnak a számítógéppel.

A levegővel töltött, CMR (conventional magnetic recording) technológiára épülő újdonságok az előző generációkhoz képest kevesebbet fogyasztanak, és adatátviteli sebességük is javult, hiszen fenntartott lemezműveletek esetén az legfeljebb 268 MiB/s-ig kúszhat fel a SATA-s csúcsváltozatot (MG10ADA10TE) nézve. Ez mintegy 13 százalékkal jobb teljesítmény a MG06ACA10TE típusjelű elődhöz viszonyítva, ráadásul a fedélzeti cache méretét is duplázták – így 512 MiB-ról beszélhetünk –, miközben az üresjárati energiaéhség az 5,74 wattal 21 százalékos csökkenést mutat. Szektorméret tekintetében 512e-s (konvertálható 4Kn-re), valamint 512n-es alternatívák közül lehet választani, és az utóbbi, 512 bájtos blokkokkal dolgozó megoldások 1, 2 vagy 4 TB-os kivitelekben integrálhatók a régebbi rendszerekbe.


[+]

Az öttányéros platform 7200 rpm-es modelljeit 24/7-es használatra és 2 millió órás MTTF/MTBF időre hitelesítették, az éves meghibásodási arányuk pedig (AFR) 0,44 százalékos, de nem elhanyagolható részlet, hogy a meghajtók opcionálisan SIE (Sanitize Instant Erase), továbbá SED (Self-encryption Drive) funkciókkal is kérhetők, tehát az adatbiztonságról sem feledkeztek meg a tervezők.

A háttértárak várhatóan valamikor a harmadik negyedév folyamán fognak debütálni, azonban a leendő árképzésükről még nem áll rendelkezésre bővebb információ.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.