Philips 27B1U5601H

A Philips monitordivízióját közel húsz éve vásárolta fel a hatalmas TPV Technology, amely azóta is komoly energiákat mozgat meg annak érdekében, hogy életben tartsa a márkát. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a Philips monitorok kínálata mind a mai napig hatalmas, és a szortimentben egyaránt találhatóak játékosoknak, grafikus munkára, valamint irodai/otthoni munkavégzésre, tanulásra szánt modellek.

Philips 27B1U5601H
Philips 27B1U5601H [+]

Ez utóbbi csoport egyik képviselője a Philips 27B1U5601H amelynek hivatalos forgalmazását az év elején kezdték meg hazánkban. A készülék tartalmaz olyan extrákat, amelyekkel hagyományos rokonai nem büszkélkedhetnek.


[+]

Külső

A monitor külseje első pillantásra meglehetősen szokványosnak tűnik, a sík, tehát nem ívelt készülékház matt fekete, és az ezzel színben harmonizáló talp és nyak sem kapott különleges dizájnt. A káva ugyan vékony, és mivel egy síkban van a kijelzővel ezért kikapcsolt állapotban láthatatlan, ám ez ma már teljesen általános megoldásnak számít. Azonban a felső részén elhelyzetek egy webkamerát, amely egy finom nyomásra kiemelkedik, és ezzel már kilóg a tömegből a külseje, mert ez ritka megoldásnak számít.

[+]

A mai elvárásoknak megfelelően a képernyő egy szabványos, 100 x 100 milliméteres VESA konzol révén egyszerűen fel is akasztható. A talp és a nyak stabilan tartja, nem billeg, nem csúszkál, nem mozog. A készülékház sokoldalúan pozícionálható: 15 centiméteres tartományban mozgatható függőlegesen, jobbra és balra 180 fokban forgatható, előre 5, hátra 25 fokban dönthető, és akár pivot módban is használható. A csatlakozókínálat is bőségesnek mondható, van egy-egy HDMI 1.4, Ethernet és 3,5 mm-es hangkimenet, két DisplayPort 1.4, három darab USB Type-C és négy darab USB 3.2 port (ebből kettő gyorstöltéssel rendelkezik).

[+]

Az egyik USB-C-n keresztül képes a DP-Alt mode támogatású laptopokról származó audiovizuális jelek fogadására, amit természetesen kipróbáltunk, és hibátlanul működött. A két DisplayPort közül az egyik a jelek fogadására, a másik pedig azok továbbítására szolgál, ezáltal a monitor biztosítja az úgynevezett „felfűzés”, vagy más néven Multi-Stream funkció használatát, aminek révén több monitoron is megjeleníthető a csatlakoztatott számítógépről származó tartalom. Értelemszerűen így mód nyílik a kép multiplikálására vagy kiterjesztésére is, amely igen hasznos lehet a munkavégzés vagy tanulás során. Mivel csak egy terméket kaptunk tesztelésre, azt nem tudtuk megnézni, hogy ez a gyakorlatban hogyan működik.

Főbb paraméterek
Monitor típusaPhilips 27B1U5601H
Technológia8-bit IPS LCD
Képfrissítési ráta48-75 Hz
Háttérvilágítás típusaEdge-LED, nem PWM-es
Kijelző mérete27 hüvelyk, 16:9 képarányú, sík
Felbontás2560×1440 (108,9 ppi)
Válaszidő4 ms (g2g)
Input lag17,3 ms
Kontrasztaránykb. 1100:1
Fényerő~370 cd/m²
HDR támogatás
Betekintési szögek178°/178° (névleges adat)
Megjelenített színek száma16 milló
Színtérlefedettség114,4% sRGB
Extrákhangszóró, kékfénycsökkentés, Multi-Stream, 5 MP-es beépített webkamera, KVM switch
CsatlakozókHDMI 1.4, 2 db DisplayPort 1.4 (1 be-, 1 kimenet), Ethernet, 3 db USB Type-C, 4 db USB 3.2, 3,5 mm-es hangkimenet
Teljesítményfelvétel45 watt, készenléti módban: 0,21 watt, külső tápegység
Gyártó honlapjawww.philips.hu
Termék honlapjaPhilips 27B1U5601H
Fogyasztói árkb. 230 000 forint
Garancia3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.