A Logitech ismét egy mechanikus billentyűzettel gyarapította kínálatát, azonban ezúttal talán egy fokkal épkézlábabb megoldással rukkolt elő annál, mint amit a nemrégiben debütált PRO X 60 esetében megtapasztalhattunk.


[+]

A feketében vagy szürke/fehérben kosárba tehető, lebegőgombos újdonság a G515 Lightspeed TKL elnevezést kapta, és a népszerű G915 széria utódjának tekinthető, tehát egy alacsony profilú modellről van szó, ami a sajtóanyagban foglaltak alapján több szempontból is fejlődött az elődjéhez képest, ráadásul jelentősen olcsóbban kerül fel az üzletek polcaira.


[+]

A 80 százalékos kivitelű, mérlegen 880 grammot nyomó periféria mindössze 22 mm magas, szóval könnyebben mellőzhetővé teszi a csuklótámasz használatát, és gyárilag kent GL kapcsolókkal érkezik, amelyek egyaránt lehetnek lineárisak (43 gF) vagy taktilisek (45 gF). A leütést a 3,2 mm-es billentyűút 1,3 mm-nél lévő pontján regisztráló switch-ek szárain enyhén homorú kontaktfelületű, kettős fröccsöntéssel készített PBT kupakok telepednek meg, amik átengedik a LED-enként címezhető, 16,8 millió színű Lightsync RGB világítás fényét, viszont a dedikált médiavezérlőket, illetve hangerőszabályzó tárcsát eltávolították a fedőlap felső szekciójából.

[+]

A klaviatúra természetesen támogatja a gyártó Keycontrol technológiáját, amely csupán egy hangzatos név a programozhatóságra, de ennek eredményeképp legalább elmondhatjuk, hogy egy gombra maximum 15 különböző dolgot rakhatunk fel, beleértve a makrókat vagy az extra rétegeket biztosító G-Shiftet. Az alapvető extra funkciókat a jól bevált metódussal, az Fn + [gomb] kombinácókkal érhetjük el.


[+]

A stabilizátorok integráltak, míg a készülékházban szivacsréteg igyekszik finomítani a gépelési akusztikát, és a célgéppel történő kommunikáció 2,4 GHz-es Lightspeed rádióval, Bluetooth-szal, valamint a legfeljebb 36 órás energiatartalékokkal rendelkező akkumulátor feltankolásához mellékelt, 1,8 méteres USB Type-C/Type-A kábellel egyformán megvalósulhat. Kellemes adalék, hogy a vevőegységgel lehetőségünk nyílik egyszerre két eszközt csatlakoztatni masinánkhoz, ergo a tasztatúránk és az ezzel kompatibilis egerünk (például G PRO X Superlight 2) egyetlen USB Type-A porton osztozhat.


[+]

A módváltók triója a bal felső sarokban állomásozik, miközben a jobb szélen a CapsLock, továbbá a töltöttségi állapotot jelző indikátor fénydiódák találhatók, és a dongle tárolórekeszének otthont adó, csúszásgátló gumitappancsokkal ellátott hasi oldalon két kihajtható lábpár figyel, azaz a dőlésszöget összesen három szintre lőhetjük be. A kiosztásokat illetően az US ANSI mellett számos ISO elrendezés akad az „étlapon” (DE ISO, FR ISO, UK ISO, ES ISO stb.), de magyar egyelőre nem szerepel az alternatívák között.

[+]

A 2 évre szóló garanciával értékesített termék 150 euróért már megvásárolható, és az év folyamán jön még egy 110 eurót kóstáló, madzagos testvére is.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.