A mai nappal már az iOS 18 és iPadOS 18 rendszerek második bétája is telepíthető, utóbbival pedig érkeznek az iPad készülékekre a harmadik féltől származó alkalmazásboltok és a lehetőség a WebKit-mentes böngészők telepítésére. Viszont ezek mellett bekerült a rendszerekben a rendes fájlkezelő-szerű Fájlok (Files) programba a lehetőség a külső tárolók szerkesztésére és akár formázására is.

Az iOS és iPadOS 17-es rendszereken már érkeztek a Mac Lemezkezelőjéhez hasonló opciók a Fájlokba, például lehetett átnevezni vagy törölni a külső tárolókat az iEszközről. A formázás lehetősége viszont most először jelent meg. A Fájlokban a bal oldali oszlopban hosszan kell rányomni az adott külső tárolóra (legyen az bármilyen csatlakoztatott SSD, SD-kártya, HDD, pendrive) majd a rendszer felajánlja a formázás lehetőségét. Itt APFS, ExFAT és MS-DOS (FAT) formátumokkal lehet dolgozni, az Apple rendszere természetesen az APFS-t ajánlja.

Így néz ki az iPadOS 18 béta 2 alatt a formázás menü
Így néz ki az iPadOS 18 béta 2 alatt a formázás menü (forrás: ByteBits) [+]

Egyéb újítások a második bétában az iPhone tükrözése, mely várhatóan ebben az évben nem érkezik meg az EU-ba, ugyanígy a SharePlay képernyőmegosztás sem. Az ikonok sötét módját is kicsit csiszolták, ez látható minden felhasználónál, illetve az RCS üzenetküldés lehetősége is megjelent a második bétában a beállítások alatt. Plusz áthelyezték az új információ hozzáadására szolgáló gombot a jelszókezelőben egy jobban látható helyre.

Az App Store ikonját jobban a sötét módhoz igazították, és megjelent az RCS lehetőségAz App Store ikonját jobban a sötét módhoz igazították, és megjelent az RCS lehetőség Az App Store ikonját jobban a sötét módhoz igazították, és megjelent az RCS lehetőség (forrás: 9to5Mac) [+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.