A 2024-es nyári sporteseményekhez időzítve jelentette be a TCL két új multifunkciós hangprojektorát, a TCL S45H-t (2 csatornás Dolby Atmos) és a vezeték nélküli mélynyomóval együtt érkező TCL S55H-t (2.1 csatornás Dolby Atmos). A termékek a nyáron megjelennek a magyar áruházak polcain is, egyelőre euróban megadott árakat ismerünk hozzájuk: az S45H-t 199 euróért, az S55H-t 299 eurós ajánlott fogyasztói áron vezeti be a cég.


(forrás: TCL) [+]

Az S45H képes HDMI 2.0, eARC és Bluetooth 5.2-es kapcsolatra, a maximális hangteljesítmény ígérete 100 W. A hangprojektorban két 25 wattos, UKP membrános és gumi felfüggesztéses hangszóró van, ezeket kiegészíti mindkét oldalon egy-egy visszhangkamra. A szoftver optimalizálja a hangot, van szobakorrekció (melynek működtetését a gyártó állítása szerint mesterséges intelligencia végzi), TCL tévé hangrendszerével együttes használat (Tutti Choral funkció), és Apple AirPlay vezeték nélküli hangátvitel is. Megvan a lehetőség 5.1.2-es virtuális Dolby Surrond felskálázásra, támogatott a DTS Virtual:X, Dolby TrueHD, Digital Plus és MAT. Vannak előre programozott EQ-profilok filmhez, zenéhez, játékhoz, illetve sportközvetítésekhez is.

Az S45H méretei
Az S45H méretei (forrás: TCL)

Adott az USB csatlakozó, van elemes távirányító, MP3, WAV, FLAC és WMA fájlok lejátszására képes az eszköz, Bluetooth-ról érkező hangot viszont csak SBC kodeken fogad. Vezérlése érintőgombokkal történik, sötét titán színben lesz kapható.

Az S55H mindezeket tudja, de ott a beépített hangsugárzók 20 wattosak, és azokat egészíti ki a 70 wattos mélyláda, mely vezeték nélküli kapcsolatot tart fenn. Ennek a kiegészítőnek az összteljesítménye 220 W a TCL által ígértek szerint. Egyéb változás, hogy ez a modell Bluetooth 5.3-on keresztül is fogad hangot vezeték nélkül, de a kodektámogatás itt is SBC-re szorítkozik. A sötét titán szín itt is az egyetlen opció, a fém burkolat állítólag ujjlenyomat-álló.

Az S55H méretei
Az S55H méretei (forrás: TCL) [+]

Az új modellek mellett a TCL bejelentette, hogy később ez évben felélesztik hangprojektoraik kínálatában a Ray Danz szériát is, rögtön két friss modell bemutatásával.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.